93e Editie merksem (be) UCI zondag 2 september 2018

Mountainbike 2 oktober

BEKLIM DE HOOGE MAEY PER MOUNTAINBIKE !

Sportieve vroege vogels krijgen een unieke kans om de Hooge Maey van zijn mooiste kant te zien: Een mountainbikeparcours van 35 km met spectaculaire klim tot op de hoogste berg van de provincie Antwerpen ligt voor hen klaar. Vertrek op zondag 2 oktober tussen 08u00 en 09u00 ’s ochtends vanuit Berendrecht.

De Hooge Maey, de indrukwekkende heuvel langs de A12, is het hoogste punt van de provincie Antwerpen. Het voormalige stort is nu bedekt met meters grond en gras en lijkt op een Alpenweide.  Dit hectaren groot terrein is niet toegankelijk voor het publiek maar ter gelegenheid van open bedrijvendag komt de hemel wat dichterbij.  Wie vroeg uit de veren is, kan met de mountainbike deze groene reus bedwingen en bovenop genieten van een geweldig uitzicht over de stad, de haven en de omliggende polders.  De aangelegde grindwegen op de Hooge Maey geven de indruk van een bergparcours met haarspeldbochten en steile stukken, echt eens iets anders.

De start van de MTB-tocht en de parking ligt in het naburige Berendrecht, waar er een verplichte registratie is. De Hooge Maey is immers een streng beveiligde omgeving.  Vertrekken kan alleen tussen 08u00 en 09u00 ! 

Na een korte trip door het groen en een stukje haven, gaat de tocht omhoog de berg op. Vervolgens leidt de terugrit door de polderwegen van Stabroek en Berendrecht terug naar de startplaats. De MTB-tocht beslaat 35 km en is een mengeling van kasseistroken, grindwegen, asfalt en onverharde wegen door bos en velden, geïnspireerd door de wielerwedstrijd Schaal Sels. Het is een pittig parcours met steile klim en een gedurfde afdaling … MTB-fiets + helm verplicht !

In het centrum van Berendrecht kan je na afloop even nagenieten van deze onverwachte omgeving in wat, verrassend voor velen, nog grotendeels Stad-Antwerpen is.

Vooraf inschrijven is wenselijk maar niet nodig. Registratie bij het vertrek in Berendrecht (uiterlijk 09u00) is om veiligheidsredenen evenwel verplicht. DEELNAME IS GRATIS.

Start: Berendrecht, “De Sportduif”, Solftplaats 6.    Parking: Berendrecht, Oude Papenstraat 16

MTB-fiets + helm verplicht !   Meer info en inschrijvingen:  MTB@schaalsels.be      

 

close