92e Editie merksem (be) UCI zondag 27 augustus 2017

nevenwedstrijd

2017:

Om ook de jeugd te laten proeven van de Schaal Sels-sfeer, wordt er jaarlijks een nevenwedstrijd georganiseerd voor een bepaalde jeugdcategorie. In 2017 werd gekozen voor Juniors. Renners van 17 tot 18 jaar zullen gedurende 13 ronden het beste van zichzelf geven op de lokale omloop van ongeveer 6 kilometer in Merksem, goed voor een totale afstand van 77 kilometer. Per ronde liggen er twee korte kasseistroken op de renners te wachten om ook de jeugd het speciale karakter van Schaal Sels te laten evenaren. Door een reglementswijziging zijn onverharde stroken tijdens jeugdwedstrijden niet meer toegestaan sinds 2017. Start van de Junioren-wedstrijd vindt plaats om 13u op de Bredabaan in Merksem. Inschrijven kan op secretariaat@schaalsels.be of via de website van Wielerbond Vlaanderen.

2016:

Ook in 2016 vond een nevenwedstrijd plaats op het moment dat de profrenners hun kilometers in de Antwerpse Haven en de Polder afwerkten, maar toen voor Nieuwelingen. Het peloton met renners jonger dan 17 startte om 13u voor een wedstrijd van ruim 61 kilometer. Het lokale parcours was een kleine negen kilometer lang waardoor de Nieuwelingen zeven ronden voor de wielen geschoven kregen. Net als de profs konden ook de jongeren kennis maken met het vernieuwde Schaal Sels-concept: per ronde moesten ze twee onverharde en twee korte kasseistroken trotseren.

32 Nieuwelingen verschenen om 13u aan de start in Merksem. Nog voor een kwart van de wedstrijd was afgelegd was de beslissende vlucht al vertrokken met daarbij de Acrog Balen BC-ploegmaats Vince Van Den Eynde en Davide Bomboi en West-Vlaming Steven Pattyn. Het trio bouwde de voorsprong stelselmatig uit. Niemand geraakte weg, dus moest het drietal in een spurt uitmaken wie met de overwinning aan de haal ging. Uiteindelijk bleek Davide Bomboi de sterkste, voor Pattyn en Van Den Eynde. 

Ruben Debreyne legde een kleine drie minuten later beslag op de vierde plaats, voor Lennerd Bruyns, Mauro Spapen, Yannick Vos, Wouter Hopmans, Michael Bervoets en Willem Van Den Borne.

close
Made by