92e Editie merksem (be) UCI zondag 27 augustus 2017

Nevenwedstrijd

Terwijl de profrenners hun kilometers in de Antwerpse Haven en de Polder afwerkten, vond op de lokale omloop in Merksem een afwachtingswedstrijd voor Nieuwelingen plaats. Het peloton met renners jonger dan 17 startte om 13u voor een wedstrijd van ruim 61 kilometer. Het lokale parcours was een kleine negen kilometer lang waardoor de Nieuwelingen zeven ronden voor de wielen geschoven kregen. Net als de profs konden ook de jongeren kennis maken met het vernieuwde Schaal Sels-concept: per ronde moesten ze twee onverharde en twee korte kasseistroken trotseren.

32 Nieuwelingen verschenen om 13u aan de start in Merksem. Nog voor een kwart van de wedstrijd was afgelegd was de beslissende vlucht al vertrokken met daarbij de Acrog Balen BC-ploegmaats Vince Van Den Eynde en Davide Bomboi en West-Vlaming Steven Pattyn. Het trio bouwde de voorsprong stelselmatig uit. Niemand geraakte weg, dus moest het drietal in een spurt uitmaken wie met de overwinning aan de haal ging. Uiteindelijk bleek Davide Bomboi de sterkste, voor Pattyn en Van Den Eynde. 

Ruben Debreyne legde een kleine drie minuten later beslag op de vierde plaats, voor Lennerd Bruyns, Mauro Spapen, Yannick Vos, Wouter Hopmans, Michael Bervoets en Willem Van Den Borne.

Ook in 2017 zal er een afwachtingswedstrijd plaatsvinden. Voor welke categorie dit zal zijn, is nog onduidelijk.

close
Made by