92e Editie merksem (be) UCI zondag 27 augustus 2017

Retrokoers

Naast Schaal Sels zal op zondag 28 augustus nog een ander wielerevenement georganiseerd worden in Berendrecht: een retrokoers. Hierbij worden alle regeltjes gevolgd zoals het hoort bij een echte retrowedstrijd. Concreet betekent dit géén versnellingen aan het stuur, wél op de buis; klikpedalen; verplichte helmdracht alsook beenhaar. Naast de retrokoers zal er ook een leuke retromarkt voorzien worden met niet alledaagse kraampjes. Er zal ook een kermis en grime aanwezig zijn voor de kleinsten.

De retrokoers start om 9u30 aan café De Sportduif, Solftplaats 6 te Berendrecht. De wedstrijd is ongeveer vijftig kilometer lang, verdeeld over tien ronden. Na aankomst van de retrokoers kan u gerust op de gezellige Solftplaats blijven. Vanaf 11u45 zal het peloton van Schaal Sels hier namelijk zes keer passeren. Tussendoor kan de wedstrijd live gevolgd worden op een groot scherm.

Geïnteresseerden kunnen nog steeds inschrijven om deel te nemen aan de retrokoers of de retrobeurs. Deelnemers aan de wedstrijd kost 20 euro voorinschrijving, maar bij deelname krijgt u deze terug. Inschrijven kan op b.kouwenbergh@gmail.com​. Voor meer informatie kan u terecht op het Facebook-evenement van de retrokoers.

close
Made by