UCI Europe Tour Toertocht Polder (BE) zondag 19 augustus 2018

Parcours & mobiliteit

De Antwerp Port Epic neemt het algemeen concept over van de vroegere Schaal Sels. Dit wil zeggen dat het peloton door de Haven van Antwerpen naar de Antwerpse Polder zal rijden. Daar zullen de traditionele lussen door Stabroek, Berendrecht, Zandvliet en Hoevenen afgewerkt worden, waar de onverharde wegen en de kasseistroken elkaar in snel tempo opvolgen. In totaal zullen de renners ruim zestig kilometers met obstakels voor de wielen geschoven krijgen, met net iets meer kasseien (32 kilometer) dan onverharde wegen (30 kilometer). 

Een groot verschil met het parcours van voorgaande jaren, zit vooral in de eerste en de laatste tien kilometer. Doordat de start- en aankomstzone sinds 2018 aan de Kattendijkdok-Oostkaai ter hoogte van het Shengenplein liggen, zullen logischerwijs de aanloop naar de Haven en de route naar de finish gewijzigd zijn. De laatste tien kilometer van de epische wedstrijd loopt via de Rechteroever van de Antwerpse Haven om dan via de Kattendijkbrug Antwerpen-Centrum binnen te komen. Na een passage rond het Museum aan de Stroom, komen de renners via de Godefridus-, Entrepot- en Napoleonkaai in de Bordeaustraat terecht, van waar ze in één rechte lijn naar de aankomst kunnen sprinten.

Kattendijkdok-Oostkaai zal op zondag afgesloten worden voor alle verkeer. Verder zullen er op het parcours geen straten afgezet worden, tenzij tijdens de doortocht van de wedstrijd. Het is dus mogelijk dat u even wordt opgehouden, maar na de groene vlag kunt u uw traject verderzetten. Over het hele parcours en de straten rondom de aankomstzone, geldt een parkeerverbod.

 

close