92e Editie merksem (be) UCI zondag 27 augustus 2017

Parcours

Het parcours van Schaal Sels is in grote lijnen al jaren hetzelfde. Zo wordt er gestart op de Bredabaan in Merksem, rijden de renners vervolgens door de Haven van Antwerpen richting Belgische en Nederlandse Polder om ten slotte na enkele lokale ronden te finishen op de Bredabaan in Merksem. Onderweg krijgen de renners enkele tientallen kilometers kasseien voor de wegen geschoven.

Sinds 2015 is het concept van Schaal Sels echter drastisch gewijzigd. Naast de kasseistroken werden ook stroken onverhard opgenomen in het parcours, in 2015 goed voor zo'n 19 kilometer. Ook de komende editie zal Schaal Sels verdergaan op de ingeslagen weg en dus blijven inzetten op en combinatie van kasseien en onverhard. Ten opzichte van de voorbije jaargang werden er enkele aanpassingen gedaan, maar het concept Merksem - Haven - Polder - Ekeren - Merksem bleef onaangeroerd.

Bekijk hier het volledige parcours 2016 in tekstversie.

Bekijk hier het volledige parcours 2016 op plan.

 

Heb je de editie van 2015 gemist en weet je niet wat te verwachten?

Bekijk hier de verschillende kassei- en onverharde wegen uit 2015 op film. De kasseistroken zijn aangeduid als ZK, de overharde stroken als ZO.

Via onderstaand filmpje krijg je alle ingrediënten van Schaal Sels in één montage.

 

 

close
Made by