93e Editie merksem (be) UCI zondag 2 september 2018

Parcours

Het parcours van Schaal Sels is in grote lijnen al jaren hetzelfde. Sinds 2017 is de startlocatie echter gewijzigd. Het peloton zal zich niet meer op gang trekken op de Bredabaan is Merksem, maar aan het nieuwe Havenhuis op het Zaha Hadidplein. Dit gebeurt om 12u12. Van daaruit rijden de renners door de Haven van Antwerpen richting Belgische en Nederlandse Polder om ten slotte na enkele lussen te finishen op de Bredabaan in Merksem. Onderweg krijgen de renners enkele tientallen kilometers kasseien voor de wegen geschoven.

Sinds 2015 is het concept van Schaal Sels drastisch gewijzigd. Naast de kasseistroken werden ook stroken onverhard opgenomen in het parcours, in 2015 goed voor zo'n 19 kilometer. Ook de komende edities zal Schaal Sels verdergaan op de ingeslagen weg en dus blijven inzetten op en combinatie van kasseien en onverhard. Ten opzichte van de voorbije jaargang werden er enkele aanpassingen gedaan, maar het concept Haven - Polder - Ekeren - Merksem bleef onaangeroerd.

Bekijk hier het volledige parcours 2017 in tekstversie.

Bekijk hier het volledige parcours 2017 op plan.

Bekijk hier het volledige parcours 2016 in tekstversie.

Bekijk hier het volledige parcours 2016 op plan.

 

Bekijk hier de verschillende kassei- en onverharde wegen uit 2015 op film. De kasseistroken zijn aangeduid als ZK, de overharde stroken als ZO.

Via onderstaand filmpje krijg je alle ingrediënten van Schaal Sels in één montage.

 

 

close