UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 21 mei 2023

 • Karakterkoersen doet oproep naar wielerfans: “Kijk de wedstrijd thuis op televisie”

  Karakterkoersen doet oproep naar wielerfans: “Kijk de wedstrijd thuis op televisie”

  08/09/2020

  De Antwerp Port Epic gaat dit jaar door de coronacrisis een speciale editie tegemoet. Om de wedstrijd volledig coronaproof te laten verlopen, neemt de organisatie een hoop maatregelen. Zo zullen renners voor de start een temperatuurcontrole ondergaan en zal er geen publiek toegelaten zijn bij de start en de aankomst. De organisatie doet ook een oproep naar de wielerfans. “Kom niet naar de koers, maar kijk de wedstrijd thuis op televisie.” 

  » lees meer

 • Voorbeschouwing: Memorial Rik Van Steenbergen 2019

  Voorbeschouwing: Memorial Rik Van Steenbergen 2019

  11/10/2019

  Het is weer zover… Na zes jaar afwezigheid staat de Memorial Rik van Steenbergen eindelijk weer op de kalender. WorldTour-ploegen staan er echter niet aan de start, dus belooft het een open strijd te worden. WielerFlits blikt vooruit.

  » lees meer

 • Antwerp Port Epic: probleemloos verloop, mooie winnaar

  Antwerp Port Epic: probleemloos verloop, mooie winnaar

  09/09/2019

  De organisatoren van de Antwerp Port Epic kijken tevreden terug op een geslaagde editie. De heroïsche tocht door de haven en de Antwerpse polders verliep – op een paar onschuldige valpartijen na – probleemloos. Ook de renners waren enthousiast over het parcours dat ze voor de wielen kregen. Organisator Ben Simons: “Ik hoorde alleen maar enthousiaste stemmen.”

  » lees meer

 • Voorbeschouwing: Antwerp Port Epic 2019

  Voorbeschouwing: Antwerp Port Epic 2019

  06/09/2019

  De Antwerp Port Epic is elk seizoen opnieuw een van de leukste wedstrijden van het hele jaar om te volgen. Dankzij het uitdagende parcours met maar liefst 37 kilometer onverharde wegen en 31 kilometer kasseien enerzijds en het gebrek aan een aantal sterke blokken anderzijds, is het spektakel hier van begin tot einde gegarandeerd. WielerFlits blikt vooruit.

  » lees meer

 • Bijna vierhonderd wielertoeristen op omloop Port Epic

  Bijna vierhonderd wielertoeristen op omloop Port Epic

  02/09/2019

  Zondag 8 september is het aan de profs om te strijden wie de wielerklassieker Antwerp Port Epic op zijn palmares mag schrijven. Een week vooraf kregen wielertoeristen de kans om zich even prof te wanen tijdens de vierde toertocht Antwerp Port Epic in en rond de Antwerpse polderdorpen met de bekende deels onverharde- en deels kasseiwegen

  » lees meer

 • Schaal Sels springlevende bijna-eeuweling

  Schaal Sels springlevende bijna-eeuweling

  23/08/2019

  Met de Schaal Sels wordt het ‘najaarsluik’ van de Bingoal Cycling Cup geopend. De Antwerpse wedstrijd in en om Merksem, een semiklassieker met een rijke geschiedenis, vindt voor het eerst een plaatsje in de Beker van België. De erelijst van de Schaal Sels gaat terug tot 1921. Geen wonder dus dat er nogal wat renners met naam en faam terug te vinden zijn op de lijst van winnaars. Aanstaande zondag wordt uitgemaakt wie Timothy Dupont opvolgt als laatste winnaar.

  » lees meer

 • Voorbeschouwing: Schaal Sels 2019

  Voorbeschouwing: Schaal Sels 2019

  23/08/2019

  Zondag gaat de Bingoal Cycling Cup verder met de zesde (van de acht) manche. De Schaal Sels is de opening van de laatste drie wedstrijden in de Beker van België. Het Antwerpse Merksem is het epicentrum van de eendagskoers, die vorig jaar werd gewonnen door Timothy Dupont. WielerFlits blikt vooruit op het parcours en de favorieten.

  » lees meer

close