UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 21 mei 2023


Antwerp Port Epic 2022


Live

17:35

0 km

Wat een podium!

17:05

0 km

Eerste profzege voor Florian Vermeersch

Florian Vermeersch houdt knap stand. Gianni Vermeersch neem in de slotkilometer nog afstand van Thibau Nys en wordt tweede. Nys junior mag als derde mee op het podium. Knappe zege van Florian Vermeersch, die Lotto Soudal kostbare UCI-punten bezorgt! 

17:00

2 km

Nu Florian Vermeersch solo!

Wat een spanning

17:00

5 km

Nys en Vermeersch!

Wat een spanning. Gianni Vermeersch gaat, maar krijgt Thibau Nys mee. En Vermeersch gaat niet door! Orders vanuit de volgwagen van Alpecin-Fenix?

16:55

9 km

Aanval Gianni Vermeersch

Aanval Gianni Vermeersch op 9 kilometer van de finish. Maar naamgenoot Florian rijdt het gaatje dicht met de rest in het wiel. Vervolgens probeert ook Kielich het, maar ook hij wordt teruggepakt. Nog 6 kilometer.

16:35

19 km

De zes gaan onder elkaar uitmaken wie wint

De vogels zijn gaan vliegen. Een van die zes schrijft straks aan de Kattendijk de vijfde editie van de Antwerp Port Epic op zijn naam. Alpecin-Fenix heeft met Gianni Vermeersch en Timo Kielich twee mannetjes mee. De anderen zijn op zichzelf aangewezen

16:20

29 km

Belangrijk zestal rijdt weg!! Is dit de beslissing?

Florian Vermeersch, Timo Kielich, Gianni Vermeersch, Adrien Petit, Jens Reynders en Thibau Nys. Zes nieuwe leiders en dit zou wel eens een beslissende ontsnapping kunnen zijn. In een mum van tijd pakken de zes 20 seconden. Nog 29 kilometer.

16:10

35 km

Peloton laat niet begaan

Amper 50 meter nog voor het tiental. Het ziet er naar dat we nog maar eens een keertje naar een hergroepering gaan in de kop van de koers. Het wordt wel een échte afvallingskoers. Opvallend: Arnaud De Lie blijft zich netjes gedeisd houden in de buik van het peloton.

16:05

38 km

In twee schuifjes naar tien nieuwe leiders

Het ligt droog in de polders. De renners vreten letterlijk stof op de onverharde stroken. Intussen rijden een tiental renners weg in twee schuifjes. Sport Vlaanderen-Baloise heeft maar liefst drie renners mee, waaronder Jules Hesters, Ruben Apers en Jens Reynders. Ook Thijs Aerts, Brent Van Moer, Sam Gaze, Dimitri Claeys en Adrien Petit zijn van de partij.

16:05

42 km

Kopgroep opnieuw gegrepen

De vooruitgestuurde renners waren blijkbaar niet de juiste. De kopgroep is weer opgeslorpt door het peloton, dat notabene steeds kleiner wordt. We tellen nog een 35-tal renners die in aanmerking komen voor de overwinning. 

15:55

48 km

Nieuwe kopgroep - grote ploegen present

Een nieuwe kopgroep heeft zich gevormd. Ruben Apers, Boy van Poppel, opnieuw Roel van Sintmaartensdijk, Harry Sweeny, Sander Lemmens en Samuel Gaze zijn uit het peloton weggereden. Wat ploegen betreft betekent dit Sport Vlaanderen-Baloise, Intermarché-Wanty Gobert, Volkerwessels, Alpecin-Fenix, Tarteletto-Isorex en Lotto Soudal. De voorsprong bedraagt nu 15 seconden. Met Lotto, Alpecin en Intermarché zijn de drie belangrijkste blokken vertegenwoordigd. 

15:45

57 km

Prik Gianni Vermeersch!

De finale kan beginnen. De kopgroep staat nu echt op het punt helemaal gegrepen te worden. Jammer voor Van Sintmaartensdijk, Siemons, Reynders en Menten. Zij hebben echt de koers gekleurd. Op de Boterseweg prikt voormalig winnaar Gianni Vermeersch. Maar de concurrentie reageert alert. Petit, Van Moer, Florian Vermeersch en co laten de West-Vlaming niet begaan. Het peloton is intussen wel ferm gedecimeerd.

15:25

67,5 km

Val in de kopgroep

Twee jongens uit de kopgroep zijn ten val gekomen. Het gaat om Jacob Relaes van Tarteletto-Isorex en Sven Burger van BEAT. Vooraan zijn ze dus nog met vier en het peloton is intussen weer genaderd tot een minuut. Het valt nu niet meer stil 

15:20

72 km

Nu ook live op Sporza

Intussen is de Antwerp Port Epic ook live te volgen op uw scherm. Christophe Vandegoor en Sven Nys becommentariëren onze wedstrijd op Sporza. Als u niet momenteel geen tv kunt zien, blijf dan gerust bij deze live-feed hangen. We blijven ook de finale op de voet volgen met de nodige updates en af en toe wat leuk fotomateriaal. In de wedstrijd zelf hebben we nog steeds zes leider. Vier vroege vluchters, die zijn bijgehaald door Jens Reynders en Milan Menten.

15:10

79 km

Val Van Keirsbulck, Kielich en Hesters

Pech voor Guillaume Van Keirsbulck, Timo Kielich (allebei Alpecin-Fenix) en Jules Hesters (Sport Vlaanderen-Baloise). De drie gingen gezamenlijk tegen de grond. Het wordt een zware klus om opnieuw voorin te geraken. Intussen zijn de Reynders en Menten tot bij de vier koplopers geraakt. Het peloton volgt nu op 1'50" met nog 79 kilometer te gaan.

14:55

90 km

Voorsprong wordt opnieuw groter

Opnieuw windstilte in het peloton. De vier vluchters hebben nu een halve minuut voorsprong op Jens Reynders en Milan Menten. Het peloton volgt opnieuw op meer dan twee minuten

14:40

101 km

Pech voor ex-winnaar Van Keirsbulck

Guillaume Van Keirsbulck (Alpecin-Fenix), winnaar van de Antwerp Port Epic in 2018, rijdt lek en wordt door de volgwagen gedepanneerd. Hij kon snel opnieuw aansluiten aan de staart van het peloton. Jens Reynders (Sport Vlaanderen) heeft zich na zijn wegvergissing opnieuw losgewerkt uit het peloton en komt bij Milan Menten. De twee tellen nu 45 seconden achterstand op de vier leiders. Het peloton volgt op een dikke minuut.

14:30

107 km

Van zes naar vier

De kopgroep bestaat nog uit een viertal. Twee van de zes vroege vluchters zijn opgeslorpt door het peloton. Sven Burger (BEAT Cycling), Stijn Siemons (Geofco Doltcini), Jacob Relaes (Tarteletto-Isorex) en Roel van Sintmaartensdijk (Volkerwessels CT) blijven voorop. Intussen zijn een paar renners ten val gekomen. Onder meer Sébastien Grignard (Lotto Soudal) ging tegen de grond. Milan Menten rijdt tussen het viertal en het peloton in. Menten was eerst op pad met Jens Reynders, maar die vergiste zich even van richting aan een kruising.

14:15

115 km

Op weg naar hergroepering voorin

Vooral Lotto Soudal toont zich gretig in het peloton. De voorsprong van de zes leiders smelt als sneeuw voor de zon. Met nog 115 kilometer voor de boeg, bedraagt het verschil amper nog 40". We zijn intussen op een nieuwe onverharde strook: de A12-zone, een passage van 550 meter 

14:00

127 km

Actie in het peloton. Voorsprong zakt!

Bij het anderen van enkele belangrijke offroadstroken wordt het tempo in het peloton de hoogte ingejaagd. Onder meer Bingoal-Pauwels Sauzen-Bingoal roert zich. Ook BEAT, Intermarché- Wanty Gobert, Alpecin-Fenix en Lotto Soudal doen hun duit in het zakje. De voorsprong bedraagt nu nog amper 1'45". De koplopers zijn op de Torense Weg, waar ook onze VIP-tent staat

13:55

131 km

Voorsprong gestabiliseerd

Status quo in de Antwerp Port Epic. De voorsprong van het zestal blijft nu stabiel rond de 3'30". Intussen genieten we van de prachtige beelden in de polder.

13:30

148 km

Tom Sexton heeft de aansluiting gemaakt

Tom Sexton heeft voorin de aansluiting gemaakt. De Nieuw-Zeelandse baanrenner is daarmee de zesde man in de kopgroep. De voorsprong is intussen opgelopen tot drie en een halve minuut.

13:20

155 km

Windstilte in het peloton

Het is helemaal stilgevallen in het peloton. Zo kunnen de pechvogels van de eerste kilometers (waaronder Stijn Daemen en Brent Van Moer) hun plek opnieuw innemen. En krijgt het vijftal de vrije ruimte. Burger, Franck, Siemons,  Relaes en Van Sintmaartensdijk tellen nu bijna twee minuten voorsprong. Sexton probeert de aansluiting te maken. Hij moet nog 150 meter overbruggen

13:10

164 km

Vijf leiders met een voorsprong van 20 seconden

Vijf renners hebben zich losgewerkt uit het peloton. Dat zijn Sven Burger (BEAT Cycling), Eamon Franck (EvoPro), Stijn Siemons (Geofco Doltcini), Jacob Relaes (Tarteletto-Isorex) en Roel van Sintmaartensdijk (Volkerwessels CT). Zij hebben momenteel een bonus van een twintigtal seconden. Tom Sexton (Black Spoke) zwermt tussen het vijftal en het peloton.

13:00

170 km

Lekke band voor Stijn Daemen

Pech voor Stijn Daemen van het BEAT Cycling Team. Hij wordt gedepanneerd door de volgwagen

12:50

178 km

Officiƫle start gegeven

En er is meteen veel actie. Pogingen bij de vleet, maar voorlopig leidt dat niet tot afscheiding aan de kop van het peloton. Intussen kan u ook op Sporza.be genieten van de eerste live-beelden. De renners doorkruisen momenteel de Antwerpse Haven

12:35

191 km

De renners zijn vertrokken voor 8.78 kilometer neutralisatie

De officieuze start is gegeven aan de Kattendijk. Er volgt nu een kleine negen kilometer neutralisatie...

12:30

192,2 km

Koersdirecteur Nico Mattan test de bandenspanning

De renners staan vertrekkensklaar. Nico Mattan test nog even de bandenspanning van Arnaud De Lie, een van de favorieten vandaag. 

12:10

192,2 km

De Lie of Thijssen straks nieuwe leider in Exterioo Cycling Cup?

Gisteren was er met Veenendaal-Veenendaal ook al een wedstrijd in de Exterioo Cycling Cup. Dankzij zijn derde plaats schoof Arnaud De Lie door naar de tweede plaats in het tussenklassement. Met 35 punten nadert hij tot op vijf punten van leider Hugo Hofstetter. Aangezien de Fransman in Antwerpen niet van de partij is, kan de jonge Waal vandaag de leidersplaats veroveren. Ook Gerben Thijssen, die 27 punten telt, kan een gooi doen naar die eerste plek.

12:00

192,2 km

Thibau Nys met de glimlach

Ook Thibau Nys is van de partij aan de Kattendijk. Dat hij er zin in heeft, vertelde de youngster van Baloise-Trek

11:50

192,2 km

Volkerwessels als eerste op het podium

11:25

192,2 km

Ploegenpresentatie van start om 11u38

Binnen een klein kwartier start de ploegenvoorstelling. Om 11u38 mag het Volkerwessels Cycling Team als eerste het podium aan de Kattendijk op. Om 12u12 sluit Alpecin-Fenix de rij. 

10:30

192,2 km

Definitieve deelnemerslijst

Intussen is de deelnemerslijst definitief. Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) start met rugnummer 1

10:00

192,2 km

Start live-verslag Antwerp Port Epic 2022

Er heerst een gezellige drukte rond het Antwerpse Havenhuis. Organisatoren, ploegen en fans maken zich op voor de vijfde editie van de Antwerp Port Epic. Hier beleeft u de wedstrijd vanop de eerste rij! Intussen is ook de meeting voor de ploegleiders gestart.

close