UCI Europe Tour Schaal Sels Merksem & MerXem Classic Merksem (BE) Zondag 21 augustus 2022

Info

Op zondag 12 augustus 2018 vond in Stabroek en Berendrecht voor de derde keer het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor Elite zonder Contract en Beloften U23 plaats. In grote lijnen was alles identiek aan de voorbije twee edities: zo werd de start van beide wedstrijden gegeven op de Solftplaats in Berendrecht en lag de aankomstlijn in de Dorpsstraat van Stabroek ter hoogte van het Gemeentehuis. Ook het parcours van 14,5 kilometer met de kasseien in de Oude Papenstraat en de Reigersbosdreef bleef onaangeroerd, net als de afstand voor beide categorieën. 

Zo dienden de Elite zonder Contract na een aanloopstrook van 6,4 kilometer nog tien ronden af te leggen, goed voor een totale afstand van 148,4 kilometer. De Beloften namen dezelfde aanloopstrook en kregen dan nog twaalf ronden voor de wielen geschoven, goed voor een wedstrijd van 176,8 kilometer. De Elite zonder Contract vertrokken om 9u. De Beloften begonnen om 13u aan hun tocht.

De organisatie zorgde in 2018, in samenwerking met MotoMediaTeamATV en Belgian Cycling, voor een absolute primeur: voor het eerst in de geschiedenis werd een BK voor Elite zonder Contract en Beloften live uitgezonden op televisie. De finales van beide wedstrijden kon men rechtstreeks volgen op ATV.  Mensen buiten de provincie Antwerpen konden de finales eveneens live volgen op de livestream van MotoMediaTeam of op de website van Belgian Cycling.

close