Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 25 augustus 2024


Sluitingsprijs Putte-Kapellen 2023


Fase per fase

15:40

finish

De top tien

15:35

finish

Vermeltfoort sprint sneller dan Van der Poel

De veertien zijn samen gebleven en sprinten voor de overwinning. En die gaat naar de Nederlander Coen Vermeltfoort, voor David van der Poel en Jordan Habets.

15:20

10 km

Ingaan laatste tien kilometer

We zitten nu in volle finale. Er zijn in de kopgroep al een aantal kleine schermutselingen geweest, maar de 14 zijn nog steeds samen. Met de vijf van Volkerswessels toch met een streepje voor op de anderen. Al geeft ook David van der Poel een prima indruk.

14:55

31 km

Samenstelling kopgroep van 14

We gaan de finale in met een ruime kopgroep van veertien. Het ziet er naar uit dat zij straks voor de overwinning gaan strijden, want de voorsprong is opgelopen tot anderhalve minuut. De namen: Timo de Jong, Max Kroonen, Coen Vermeltfoort, Peter Schulting, Thimo Willems, Jordan Habets, Roan Konings, Luca Van Boven, David van der Poel, Abram Stockman, Yentl Vandevelde, Yber Sefa, Jonas Cornelis en Milan Lanhove. 

14:40

42 km

kopgroep breidt verder uit

Nadat Jonas Cornelis de rol moest lossen voorin, komen er vijf anderen aansluiten. Daarbij onder meer Yber Sefa, Abram Stockman, de jonge Milan Lanhove, Timo de Jong en Coen Vermeltfoort. Het Volkerwessels Cycling Team is met vijf renners bijzonder sterk vertegenwoordigd. Ook Cornelis heeft opnieuw zijn wagonnetje aangehaakt.

14:30

50 km

Vier leiders worden er negen!

De vier overgebleven leiders hebben versterking gekregen van een vijftal met daarbij onder meer David van der Poel, Max Kroonen (Volkerwessels). Ook daarachter valt het helemaal uiteen. Het wordt nagelbijten tijdens de finale. 

14:25

53 km

Actieve David van der Poel - opgave Van Keirsbulck

Nog drie ronden. David van der Poel is teruggekeerd in de hoofdmacht en toont zich nu ook bedrijvig. Voorin zij we met Cornelis weer een renner kwijt. Ook de vier overblijvers lijken vogels voor de kat. Het gaat er snoeihard aan toe bij de achtervolgers. Guillaume Van Keirsbulck (foto) heeft er intussen de brui aan gegeven.

14:10

65 km

Opgave Thibau Verhofstadt - pech Van Keirsbulck

Een valpartij leidt tot opgave voor Thibau Verhofstadt van Tarteletto-Isorex. Het peloton is intussen in twee stukken gebroken. Onder meer David van der Poel en Guillaum Van Keirsbulck (pech) zijn in het tweede deel beland. Het eerste deel is genaderd tot op 35 seconden van de kopgroep.

14:00

72 km

Exit Ward Timmermans voorin

Geen Ward Timmermans meer in de kopgroep. De renner van Antwerp CT Kontich is om nog onbekende redenen gelost. De vijf anderen doen dapper verder en hebben nog steeds een dikke minuut voorpsrong op een bedrijvig peloton. Daar staat de deur achteraan open. 

13:15

110 km

Achtervolgers ingelopen

De tien achtervolgers zijn opgeslokt door het peloton, dat 1'06" achterstand telt op de kopgroep van zes. Rijdt er wel nog tussen: Pjotr Havik, al wordt het een moeilijke klus voor de Nederlander om in zijn eentje de kloof naar voor te overbruggen.

12:55

125 km

6 leiders - 10 achtervolgers

Met nog zeven ronden te gaan, hebben zich zes renners afgescheiden. Dat zijn Thimo Willems (Volkerwessels), Luca Van Boven (Bingoal), Roan Konings (Volkerwessels), Ward Timmermans (Antwerp Cycling Team Kontich), Jonas Cornelis (Vip Consulting) en Yentl Vandevelde (TDT-Unibet).

Op 50 seconden volgen tien achtervolgers. Daarbij onder meer Timo de Jong, Jente Klaver, Jonas Bresseleers, Arno Claeys, Michiel van Vliet, Dylan Van Impe, Lars Oreel, Fabio Porco en Elias Vanheel.

Het peloton telt 1'10" achterstand.

12:30

135 km

Opgave Vito Braet

Opgave Vito Braet van Team Flanders Baloise. De West-Vlaming geeft er nog in de openingsronde de brui aan. Vooraan in het peloton proberen een zestal renners zich af te scheiden, maar echte verschillen zijn er vooralsnog niet gemaakt.

12:00

149 km

Sterk Sport Vlaanderen-Baloise

Team Flanders Baloise-Baloise is samen met Volkerwessels CT het sterkst vertegenwoordigde team. Levert dat straks ook succes op?

11:45

definitieve deelnemerslijst

75 deelnemers gaan straks van start voor 149,5 kilometer. We vinden onder meer de namen van David van der Poel, Guillaume Van Keirsbulck, Jérome Baugnies, Vito Braet en Linday De Vylder op de deelnemerslijst.

11:00

Start Sluitingsprijs om 12u

Om 12u wordt in Putte-Kapellen de allerlaatste wedstrijd van het Belgische wielerseizoen op gang gefloten. Hier kan u de wedstrijd live volgen. Wie wordt de opvolger van Arne Marit?