UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 19 mei 2024


Sluitingsprijs Putte-Kapellen 2022


Live

16:55

Dit is de top tien

De Sluitingsprijs zit erop. Ter afsluiting nog de top tien:

1. Arne Marit
2. Coen Vermeltfoort
3. Milan Fretin
4. Emiel Vermeulen
5. Benjamin Declercq
6. Sebastian Kirkedam Larsen
7. Tomas Kopecky
8 .Gil D'Heygere
9. Brent Van Der Eycken
10. Kobe Vanoverschelde

15:35

Aankomst

Zege voor Arne Marit!

Alles liep dan toch weer samen en zo werd er toch gepsprint. Arne Marit haalde het daarin bijzonder nipt van Coen Vermeltfoort. Milan Fretin is op plek drie geëindigd. 

15:25

Nog vier kilometer

Acht leiders, mét Keisse en De Bondt

Er lijkt nu toch een afscheiding te komen. Twee renners van Sport Vlaanderen-Baloise en Iljo Keisse waren de aanstokers. Ook Dries De Bondt schuift mee, samen met nog een viertal anderen, waaronder een duo van VolkerWessels. Blijven zij wel vooruit?

15:15

Nog 10 kilometer

Actie en reactie

Benjamin Declercq, Dries De Bondt en Iljo Keisse lijken de sterkste mannen in koers. Ook Emiel Vermeulen laat zich gelden, net als een paar mannen van Sport Vlaanderen-Baloise. Ook Antwerps kampioen Sven Noels (foto) maakt indruk. Maar niemand geraakt echt weg. Wie kiest het goede moment? Of stevenen we af op een sprint?

15:10

Nog 15 km

Iljo Keisse roert zich!

Zodra de hergroepering een feit was, schoof de afscheidnemende Iljo Keisse door naar de kop van de koers. Maar de Quick-Steprenner krijgt geen vrijheid. Zoals Frank Hoste in de live-verslaggeving op ATV het mooi verwoordt, iedereen rijdt nu achter iedereen.

15:05

Nog 19 km

Dan toch hergroepering

Vincent Van Hemelen, Dries De Bondt en nog twee kompanen zetten nog even door, maar een hergroepering lijkt nu wel echt onvermijdelijk. We gaan de laatste ronde in. 

14:50

Nog 31 kilometer

Jojo

Er wordt jojo gespeeld tussen de kopgroep en het peloton. De voorsprong van de 17 is nu opnieuw opgelopen naar een half minuutje. In de kopgroep wordt intussen ook gedemarreerd... 

14:40

Nog 38 km

Achterstand nog 15 seconden

De voorsprong van de 17 koplopers is geslonken tot hoop en al 15 seconden. Zijn we op weg naar een algemene hergroepering?

14:25

nog 53 kilometer 

Voorsprong stabiliseert even

De voorsprong van de leidersgroep stabliseert nu op een halve minuut. Het peloton - waar Tarteletto-Isorex en A Bloc werken ) blijft hangen. Tijmen Eising heeft wel de rol moeten lossen, zodat de kopgroep nog uit 17 renners bestaat.

14:20

60 km

Peloton komt dichter

Het kalf is nog niet verdronken. Tarteletto-Isorex krijgt in de achtervolging steun van het A Bloc-team en de voorsprong slinkt van een minuut naar nog amper 35 seconden. Mooie strijd. 

14:10

Nog 4 ronden

Tarteletto-Isorex leidt peloton

De voorsprong van de 18 is opgelopen tot boven de minuut. In het peloton neem Tarteletto-Isorex het werk op zich om de kloof niet groter te laten worden.

13:50

Nog 4,5 ronden

Voor De Bondt gaat het te traag

Voor Dries De Bondt gaat het te traag in de kopgroep. Hij probeert verder de schifting door te voeren, maar krijgt voorlopig geen steun en laat zich opnieuw inlopen.

13:40

nog 5 ronden

We hebben een kopgroep van 18 renners!

Er is dan toch een kopgroep ontstaan. En een ruime groep. Dat zijn Dries De Bondt, Alex Colman, Sander De Pestel, Ruben Apers, Milan Fretin, Jeroen Eyskens, Coen Vermeltfoort, Tristan Scherpenbergh, Sven Noels, Ward Timmermans, Thijs De Lange, Michiel Stockman, Sakarias Koller Loland, Tijmen Eising, Kasper Saver, Yentl Vandevelde, Brent Van Der Eycken en Vincent Van Hemelen. Sport Vlaanderen-Baloise is sterk vertegenwoordigd met maar liefst vier renners.

13:15

Nog 6 ronden

Iljo Keisse actief

Nog altijd weinig afscheiding. Voorin in het peloton zien we wel een paar jongens van Sport Vlaanderen-Baloise en.. Iljo Keisse regelmatig opduiken.

13:00

Nog 7 ronden

4 leiders, met amper handvol seconden voorsprong

De wedstrijd blijft redelijk op slot. Momenteel is er een aanvalspoging van Stijn Appel, Daan Van Sintmaartensdijk, Yentl Vandevelde en Rens Tulner, maar meer dan een handvol seconden krijgen de vier niet.

12:30

140 kilometer

Peloton nog steeds gegroepeerd

Aanvalspogingen bij de vleet, maar het peloton is nog steeds gegroepeerd. De renners zijn bezig aan de tweede van tien rondjes.

11:50

167 kilometer

Ze zijn vertrokken

We zijn vertrokken voor een achttal kilometer neutralisatie. Iljo Keise en Dries De Bondt op kop van het peloton achter de jurywagen.

11:25

Start 15' later

Definitieve deelnemerslijst

De start wordt met een kwartiertje uitgesteld. Intussen is de deelnemerslijst wel definitief. Er starten 91 renners voor 167,28 kilometer

11:10

Start om 11u30

Sluitingsprijs mét Keisse en De Bondt

Nog een kwartiertje voor de start van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Het is nog even wachten op de definitieve deelnemerslijst, maar we kunnen alvast meegeven dat met Iljo Keisse en Dries De Bondt nog twee extra namen zijn toegevoegd. Voor Keisse zijn allerlaatste uit zijn carrière!

12:20

Start dinsdag 11u30

Sluitingsprijs live updates

Vanaf dinsdagochtend mag je hier live-updates verwachten van de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen. De koers telt 10 ronden van 17,59 km door Putte, Kapellen, Woensdrecht, Berendrecht en Stabroek en geldt als de laatste Belgische wielerwedstrijd van het seizoen.

close