UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 19 mei 2024

Boek Schaal Sels

Wie was die meneer Sels nu eigenlijk en waarom werd er een wielerwedstrijd naar hem genoemd? Nicole Verstrepen, Jan Vranken en Victor Moons begonnen op het einde van de 20ste eeuw een zoektocht naar de man die zijn naam aan de wedstrijd schonk. Ruim vijftien jaar later resulteert de queeste in het boek “De Geschiedenis van de Schaal Sels”.

Het tweedelige naslagwerk mag absoluut niet ontbreken in de boekenkast van de Antwerpse wielerliefhebber. Het beschrijft niet alleen het tragisch ongeval waarbij Jacques-Charles Sels om het leven kwam, maar blikt ook uitgebreid terug op de voorgaande edities.

Op 7 mei 2015, exact op de dag waar Sels in 1920 om het leven kwam, brachten de organisatoren van de wielerwedstrijd het nieuws naar buiten dat er een boek over de wielerwedstrijd ging verschijnen. 

Intussen werd het eerste deel van het boek uitgebracht. Dit vertelt de geschiedenis van Jacques-Charles Sels en beschrijft de edities van 1921 tot 1976. Via deze link kan u het boek bestellen voor slechts 19,95 euro. 

close