UCI Europe Tour Antwerp Port Epic Antwerpen (BE) zondag 13 september 2020

Info

De Nationale Sluitingsprijs blijft dan toch bestaan! De traditionele afsluiter van het wielerseizoen is sinds 2019 overgenomen door de organisatie van Karakterkoersen, deze heeft de wedstrijd nieuw leven ingeblazen! De klassieker past perfect in het epische kwartet van de Antwerpse Karakterkoersen.

De wedstrijd wordt verreden sinds 1929 en is traditioneel de allerlaatste wegwedstrijd van het seizoen in België. Al jarenlang zijn er meer dan 30.000 toeschouwers aanwezig op dit volksfeest op de Belgisch-Nederlandse grens. In 2019 kruiste Piotr Havik nog als eerste de finishstreep, verder vervolledigen namen als Eddy Merckx, Herman Van Springel, Adrie van der Poel en Taco van der Hoorn de erelijst.

Helaas hebben we dit jaar minder goed nieuws want het COVID-19 virus blijft onvoorspelbaar. Als organisatie hechten we groot belang aan de gezondheid en veiligheid van de honderden medewerkers, renners, supporters, sympathisanten en natuurlijk alle betrokken hulp-, veiligheids- en gemeentediensten die deze jaarlijkse wielerklassieker mee helpen realiseren. Daarom zien wij ons met Karakterkoersen als organisator, na lang en intensief overleg, genoodzaakt dit jaar de Sluitingsprijs Putte niet te laten plaatsvinden.

Dalen jullie, samen met alle wielerfans, volgend jaar opnieuw af richting Putte-Kapellen om het einde van het seizoen op dit wielermonument te vieren?

close