Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 25 augustus 2024


Memorial Rik Van Steenbergen 2022


Fase per fase

17:10

PODIUM

Prachtig podium

We sluiten deze live-verslaggeving af met een beeldje van het podium. Van links naar rechts Mark Cavendish - winnaar Tim Merlier - Dylan Groenewegen. Dinsdag zijn we er opnieuw met de Belgische afsluiter van het seizoen, de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen

16:45

Finish

Tim Merlier wint voor Cav en Groenewegen

Tim Merlier wint de massasprint in Arendonk, voor Marc Cavendish en Dylan Groenewegen 

16:35

5 kilometer

Peloton maakt zich op voor sprint

De hergroepeing is een feit. Grignard, Desal, Vanhoof  en Van der Meer pruttelden nog tegen, maar worden toch teruggepakt. De sprintersploegen organiseren zich. Wie van de snelle mannen trekt binnen een paar minuten aan het langste eind? Cav, Merlier, Groenewegen of toch nog iemand anders?

16:25

12 kilometer

Hergroepering bijna een feit

Nog een rondje en het peloton heeft de vluchters nu in het vizier. De achterstand bedraagt amper nog 75 meter. In tijd betekent dat hoop en al tien seconden.

16:10

24 km

Voorsprong nog een halve minuut

Exact 28 seconden voorsprong voor het zevental met nog twee lokale ronden van elk 12 kilometer af te leggen. Stevenen we af op een massasprint?

16:00

35 kilometer

Voorsprong nog steeds 55 seconden

Het peloton knabbelt mondjesmaat aan de achterstand. Nog steeds 55 seconden, maar er is ook nog 35 kilometer af te werken. Alles onder controle dus voor de sprinters.

15:40

47 km

Ingaan lokale rondes

We beginnen aan de vier plaatselijke rondes. Het zevental heeft een voorsprong van 57 seconden op een quasi voltallig peloton.

15:30

57 kilometer

Verschil loopt stilaan terug

Het zevental heeft nog een voorsprong van om en bij de minuut. In het peloton blijven nog steeds de drie dezelfde teams tempo maken.

14:40

95 kilometer

Onveranderd wedstrijdbeeld

De voorsprong van het zevental is lichtjes gezakt, tot ongeveer 1'40". Het zijn nog steeds de drie sprintersploegen die de controle bewaren in het peloton. Intussen is de wedstrijd ook live te volgen op RTV. Of op RTV.be voor wie geen tv in de nabijheid heeft. Ter info, ook in Arendonk is een groot scherm voorzien voor de toeschouwers. Zak gerust naar de Kloosterbaan af.

14:15

115 kilometer

Zevental heeft twee minuten voorsprong

De eerste van twee grote lussen door de Kempen zitten er bijna op. De zeven leiders hebben een comfortabele voorsprong van twee minuten. In het peloton neemt voorlopig Alpecin-Deceuninck - in functie van Tim Merlier - het heft in handen om te controleren.

13:30

145 kilometer

Zeven leiders

De volgende ontsnappingspoging kent meer succes. Zeven renners zijn in een mum van tijd tot anderhalve minuut uitgelopen. De namen: Sébastien Grigard (Lotto Soudal), Ceriel Desal (Bingoal Pauwels Sauces WB), Joyce Colin (Human Powered Health), Ward Vanhoof (Sport Vlaanderen-Baloise), Stijn Daemen (BEAT Cycling), Thijs De Lange '(Metec) en Nick Van der Meer (Volkerwessels)

13:20

160 kilometer

hergroepering en veel actie in peloton

De vier oorspronkelijke leiders werden snel teruggepakt. Ondertussen is er veel beweging in de kop van het peloton...

13:05

170 kilometer

Meteen vier koplopers

De startvlag is nog maar net gehesen en vier dapperen trekken erop uit. Jordy Bouts (Beat Cycling), Rick Ottema (Metec-Solarwatt), Aaron Wade en Nathan Székely (Evopro Racing) hebben een kleine voorsprong op het peloton.

12:40

Nog 20 minuten tot de start

Een aantal echte topsprinters zijn van de partij

Mark Cavendish, Dylan Groenewegen (foto), Tim Merlier, Arne Marit, Sasha Weemaes en Daniel McLay om maar deze te noemen. Er zijn een pak snelle jongens van de partij vandaag!

12:00

De eerste teams melden zich op het startpodium

Live vanuit Arendonk!

Wat een weertje. Ideaal om naar Arendonk af te zakken voor de Memorial Rik Van Steenbergen. Wie toch thuis blijft, kan de wedstrijd hier volgen via live-updates. Momenteel worden de teams voorgesteld op het startpodium aan het Sint-Clara College.