UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 19 mei 2024

Info

De Memorial Rik Van Steenbergen is afgelast in 2023. De wedstrijd is een eerbetoon aan drievoudig wereldkampioen Rik Van Steenbergen. De wedstrijd werd van 1991 tot en met 2012 georganiseerd in de gemeente Aartselaar en de wijde regio (tot aan de rand van Brussel) maar dreigde na 22 edities te verdwijnen. Deze wielerkoers met namen als o.a. Mario Cipollini, Djamolidin Abdoesjaparov, Tom Steels, Andrei Tchmil, Tom Boonen en Greg Van Avermaet op de erelijst, is sinds 2019 van Aartselaar naar de Kempen verhuisd en werd door de organisatie van Karakterkoersen en het initiatief van een aantal Kempische gemeenten in ere hersteld.

Het startschot luidt normaal op de Kloosterbaan in Arendonk ter hoogte van het Sint-Clara College. Het rennersdorp staat dan opgesteld in 'De Daries'. Iedereen is vanaf volgend jaar weer welkom aan het Sint-Clara College tijdens de opwarming van de renners en de ploegenvoorstelling. Het parcours van bijna 175 kilometer stuurt de renners door 7 Kempische gemeenten, met 4 doortochten en de aankomst in de gemeente Arendonk. 

Het nieuwe parcours van deze “Race of the Legends”, met start en aankomst in Arendonk, de geboorteplaats van internationale wielerlegende Rik Van Steenbergen, ligt in de Belgische Kempen waar op de kleinste oppervlakte in Europa de meeste U.C.I. wereldtitelhouders (Jurgen Van den Broeck, Erwin Vervecken, Sanne Cant, Wout van Aert, Tom Boonen, Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy) hun roots hebben. 

close