UCI Europe Tour Antwerp Port Epic Antwerpen (BE) zondag 12 september 2021

Info

MEMORIAL RIK VAN STEENBERGEN GAAT NIET DOOR IN 2021

De tweede editie van de wielerwedstrijd, die gepland stond op zondag 10 oktober, zal voor volgend jaar zijn. De eerste uitgave in 2019 was een overdonderend succes. Door deze COVID-onzekere tijden is het echter niet mogelijk om op hetzelfde élan verder te gaan. 

Met de wedstrijd van oktober 2019 hebben we een hoogkwalitatieve standaard neergezet die we minstens willen evenaren of zelfs overtreffen. Qua vergunningen en toelatingen raakte alles in deze troebele COVID-tijden niet tijdig in orde. Opnieuw doorheen 20 gemeenten in de Kempen trekken met het peloton was niet aan de orde. Daarenboven kan de volkstoeloop die deze wedstrijd teweeg brengt onmogelijk georganiseerd en gecontroleerd worden binnen de huidige COVID-maatregelen op het openbaar domein.

OVER MEMORIAL RIK VAN STEENBERGEN

De Memorial Rik Van Steenbergen vindt in 2022 weer plaats op zondag 9 oktober en is een eerbetoon aan drievoudig wereldkampioen Rik Van Steenbergen. De wedstrijd werd van 1991 tot en met 2012 georganiseerd in de gemeente Aartselaar en de wijde regio (tot aan de rand van Brussel) maar dreigde na 22 edities te verdwijnen. Deze wielerkoers met namen als o.a. Mario Cipollini, Djamolidin Abdoesjaparov, Tom Steels, Andrei Tchmil, Tom Boonen en Greg Van Avermaet op de erelijst, is sinds 2019 van Aartselaar naar de Kempen verhuisd en werd door de organisatie van Karakterkoersen en het initiatief van een aantal Kempische gemeenten in ere hersteld.

Het startschot luidt in 2022 weer om 12.01 u. in de Bisschopslaan ter hoogte van de kerk van Beerse waar ook de ploegbussen opgesteld staan en je door het rennersdorp kan wandelen. Iedereen is er volgend jaar weer welkom vanaf 8.30 u. om gratis te genieten van een heerlijk verzorgd ontbijt op het kerkplein tijdens de opwarming van de renners en de ploegenvoorstelling. Het parcours van ruim 199 kilometer stuurt de renners door 18 Kempische gemeenten, met rond 13.30 u. nogmaals een doortocht door Beerse. Volgende editie kan u weer genieten van een hapje en drankje in de lokale horecazaken, dranktentjes en foodtrucks, en wordt er nog een muzikaal verrassingsoptreden voorzien tijdens de wedstrijd. Ook verschillende handelszaken in het centrum van Beerse zetten volgend jaar dan opnieuw hun deuren open. 

BINGOAL CYCLING CUP

De Kempense editie wordt op het hoogste niveau gereden als laatste U.C.I. wedstrijd van het Belgisch wielerseizoen, waar de finale plaatsvindt van de Beker van België, ook gekend als de Bingoal Cycling Cup. Dit is een overkoepelend klassement van 10 Belgische ééndagswedstrijden die deel uitmaken van de U.C.I. Europe Tour. Het nieuwe parcours van deze “Race of the Legends”, met start in Beerse en aankomst in Arendonk, de geboorteplaats van internationale wielerlegende Rik Van Steenbergen, ligt in de Belgische Kempen waar op de kleinste oppervlakte in Europa de meeste U.C.I. wereldtitelhouders (Jurgen Van den Broeck, Erwin Vervecken, Sanne Cant, Wout van Aert, Tom Boonen, Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy) hun roots hebben.

close