UCI Europe Tour Antwerp Port Epic Antwerpen (BE) zondag 12 september 2021

Info

Het COVID-19 virus blijft onvoorspelbaar. Als organisatie hechten we groot belang aan de gezondheid en veiligheid van de honderden medewerkers, renners, supporters, sympathisanten en natuurlijk alle betrokken hulp-, veiligheids- en gemeentediensten die deze jaarlijkse wielerklassieker mee helpen realiseren. Daarom zien wij ons met Karakterkoersen als organisator, na lang en intensief overleg, genoodzaakt dit jaar de Memorial Rik Van Steenbergen/Kempen Classic niet te laten plaatsvinden.

De wedstrijd vindt normaal gezien plaats op zondag 11 oktober 2020 en is een eerbetoon aan drievoudig wereldkampioen Rik Van Steenbergen. De wedstrijd werd van 1991 tot en met 2012 georganiseerd in de gemeente Aartselaar en de wijde regio (tot aan de rand van Brussel) maar dreigde na 22 edities te verdwijnen. Deze wielerkoers met namen als o.a. Mario Cipollini, Djamolidin Abdoesjaparov, Tom Steels, Andrei Tchmil, Tom Boonen en Greg Van Avermaet op de erelijst, is sinds 2019 van Aartselaar naar de Kempen verhuisd en werd door de organisatie van Karakterkoersen en het initiatief van een aantal Kempische gemeenten in ere hersteld.

De Kempense editie wordt op het hoogste niveau gereden als laatste U.C.I. wedstrijd van het Belgisch wielerseizoen, waar de finale plaatsvindt van de Beker van België, ook gekend als de Bingoal Cycling Cup. Dit is een overkoepelend klassement van 8 Belgische ééndagswedstrijden die deel uitmaken van de U.C.I. Europe Tour. Het nieuwe parcours van deze “Race of the Legends”, met start in Beerse en aankomst in Arendonk, de geboorteplaats van internationale wielerlegende Rik Van Steenbergen, ligt in de Belgische Kempen waar op de kleinste oppervlakte in Europa de meeste U.C.I. wereldtitelhouders (Jurgen Van den Broeck, Erwin Vervecken, Sanne Cant, Wout van Aert, Tom Boonen, Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy) hun roots hebben.

Het startschot luidt om 12.01 u. in de Bisschopslaan ter hoogte van de kerk van Beerse waar ook de ploegbussen zullen opgesteld staan en je door het rennersdorp kan wandelen. Iedereen is er volgend jaar opnieuw welkom vanaf 8.30 u. om gratis te genieten van een heerlijk verzorgd ontbijt op het kerkplein tijdens de opwarming van de renners en de ploegenvoorstelling. Het parcours van ruim 199 kilometer stuurt de renners door 18 Kempische gemeenten, met rond 13.30 u. nogmaals een doortocht door Beerse. Ondertussen kan u nog genieten van een hapje en drankje in de lokale horecazaken, dranktentjes en foodtrucks, en wordt er nog een muzikaal verrassingsoptreden voorzien. Ook verschillende handelszaken in het centrum van Beerse zetten deze zondag hun deuren open.

Vervolgens kan u in Arendonk de eerste doortocht van de renners, die plaatsvindt rond 15.50 u., afwachten. De aankomst wordt verwacht rond 16.30 u. aan het Sint-Clara college. 

Bent u ook benieuwd naar wie de zege gaat in de slotmanche van de Beker van België tijdens de Memorial Rik Van Steenbergen? Stem dan af op Sporza of RTV waar u de wedstrijd live kan volgen! Eurosport zorgt voor de internationale zendtijd.

Chris Willemsen:

close