UCI Europe Tour Antwerp Port Epic Antwerpen (BE) zondag 8 september 2019

Parcours & mobiliteit

Sinds 2018 gaat Schaal Sels Merksem terug naar de roots: een wedstrijd op een lokale omloop van ruim dertien kilometer met start een aankomst ter hoogte van het Bouckenborghpark in Merksem. Op zondag 25 augustus 2019 om 12u45 zal het startschot gegeven worden en zullen de renners veertien ronden voorgeschoteld krijgen. Het volledige parcours in tekstvorm met de verwachte doorkomsttijden, kunt u hier bekijken. Het parcours op plan vindt u hier. 

Eén ronde zal, afhankelijk van de snelheid van de renners, een kleine twintig minuten duren. Tussen de rode en de groene vlag zal het verkeer opgehouden worden, maar na de doortocht van de karavaan kan het verkeer mee volgen in de richting van het parcours. Op het parcours geldt wel een parkeerverbod. De Bredabaan in Merksem zal op zondag 25 augustus volledig afgesloten zijn voor alle verkeer tussen Groenendaallaan en de Ringlaan. Het parkeerverbod op de Bredabaan zal om praktische redenen al ingaan vanaf zaterdagavond 24 augustus om 18u.

In de straten op en rondom het parcours werd een bewonersbrief verspreid waarop alle mobiliteitsinfo staat. Deze kan echter voor iedereen die op zondag 25 augustus in de buurt moet zijn, zeer nuttig zijn. Daarom kunt u deze hier bekijken. Om te kijken hoe u best in de aankomstzone geraakt, kunt u de pagina op de website van Slim naar Antwerpen raadplegen. 

 

close