UCI Europe Tour Schaal Sels Merksem & MerXem Classic Merksem (BE) Zondag 21 augustus 2022

Parcours & mobiliteit

Sinds 2018 gaat Schaal Sels Merksem terug naar de roots: een wedstrijd op een lokale omloop van ruim elf kilometer met start een aankomst ter hoogte van het Bouckenborghpark in Merksem. Op zondag 21 augustus 2022, om 14.00 u,. zal het startschot gegeven worden en zullen de renners elf ronden voorgeschoteld krijgen. Het volledige parcours, in tekstvorm met de verwachte doorkomsttijden, kunt u hier bekijken. Het parcours op plan vindt u hier. De dames starten in de MerXem Classic om 10.00 u. op hetzelfde parcours als Schaal Sels. Zij leggen 9 ronden af. Het uurschema kan u hier raadplegen. 

Eén ronde zal, afhankelijk van de snelheid van de renners/rensters, een kleine twintig minuten duren. Tussen de rode en de groene vlag zal het verkeer opgehouden worden, maar na de doortocht van de karavaan kan het verkeer mee volgen in de richting van het parcours. Op het parcours geldt wel een parkeerverbod. De Bredabaan in Merksem zal op de dag van de wedstrijd volledig afgesloten zijn voor alle verkeer tussen Groenendaallaan en de Ringlaan. Het parkeerverbod op de Bredabaan zal om praktische redenen al ingaan vanaf de avond voordien om 18.00 u.

In de straten op en rondom het parcours wordt een bewonersbrief verspreid waarop alle mobiliteitsinfo staat. Deze kan echter voor iedereen die in de buurt moet zijn, zeer nuttig zijn. Deze infobrief verschijnt ook nog op onze website. Voor alle mobiliteitsinformatie kunt u de pagina op de website van Slim naar Antwerpen raadplegen. 

close