UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 21 mei 2023

Parcours & mobiliteit

PARCOURS

Sinds 2018 gaat Schaal Sels Merksem terug naar de roots: een wedstrijd op een lokale omloop van ruim elf kilometer met start een aankomst ter hoogte van het Bouckenborghpark in Merksem. Op zondag 27 augustus 2023 wordt om 14.30 u. het startschot gegeven en krijgen de renners elf ronden voorgeschoteld. Het volledige parcours, in tekstvorm met de doorkomsttijden, kunt u hier bekijken. Het parcours op plan vindt u hier. Het uurschema van de MerXem Classic kan u hier raadplegen. 

Eén ronde zal, afhankelijk van de snelheid van de renners/rensters, een kleine twintig minuten duren. Tussen de rode en de groene vlag zal het verkeer opgehouden worden, maar na de doortocht van de karavaan kan het verkeer mee volgen in de richting van het parcours. Op het parcours geldt wel een parkeerverbod. De Bredabaan in Merksem zal op de dag van de wedstrijd volledig afgesloten zijn voor alle verkeer tussen de Groenendaallaan en de Ringlaan. Het parkeerverbod op de Bredabaan zal om praktische redenen al ingaan vanaf de avond voordien om 18.00 u.

MOBILITEIT

In de straten op en rondom het parcours werd het Adrem krantje van het District Merksem verspreid waarin alle mobiliteitsinfo staat. Deze kan echter voor iedereen die in de buurt moet zijn, zeer nuttig zijn. Alle omwonenden en buurtbewoners kunnen ook de bewonersbrief raadplegen.Voor alle mobiliteitsinformatie kunt u tevens de pagina op de website van Slim naar Antwerpen raadplegen.

close