Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 27 augustus 2023

PARCOURS & MOBILITEIT

PARCOURS

De Antwerp Port Epic nam in 2023 voor het zesde jaar op rij, het algemeen concept over van de vroegere Schaal Sels. Het peloton reed opnieuw door de Haven van Antwerpen naar de Antwerpse Polder. Daar werden de traditionele lussen door Stabroek, Berendrecht, Zandvliet en Hoevenen afgewerkt, waar de onverharde wegen en de kasseistroken elkaar in snel tempo opvolgden. In totaal kregen de renners ruim drieënzestig kilometers met obstakels voor de wielen geschoven, met net iets meer onverharde wegen (34 kilometer) dan kasseien (25 kilometer). Nieuw in 2023 was dat er ook een dameswedstrijd werd gereden over een deel van het parcours.

Ook met de zesde editie, op zondag 21 mei 2023, vonden de start en aankomst plaats aan het Schengenplein in Antwerpen in de schaduw van het nieuwe Havenhuis. De wielerploegen werden op het Zaha Hadidplein onder het Havenhuis opgesteld.

Uurschema heren
Uurschema dames
Parcours op kaart heren
Parcours op kaart dames


MOBILITEIT

De omgeving Kattendijkdok-Oostkaai wordt tijdens de wedstrijd afgesloten voor alle verkeer. Bewoners die in de Cadixwijk wonen, kunnen wel nog via de Kattendijkdok-Oostkaai en de August Michielsstraat de wijk inrijden, de wijk uitrijden is mogelijk via de Napelsstraat. Verder zullen er op het parcours geen straten afgezet worden, tenzij tijdens de doortocht van de wedstrijd. Het is dus mogelijk dat u even wordt opgehouden, maar na de groene vlag kunt u uw traject verderzetten. 

Over het hele parcours en de straten rondom de aankomstzone geldt een parkeerverbod. Let steeds op de geplaatste signalisatie.

Voor de meest actuele informatie over:
close