UCI Europe Tour Antwerp Port Epic Antwerpen (BE) zondag 8 september 2019

Parcours & mobiliteit

De Antwerp Port Epic neemt het algemeen concept over van de vroegere Schaal Sels. Dit wil zeggen dat het peloton door de Haven van Antwerpen naar de Antwerpse Polder zal rijden. Daar zullen de traditionele lussen door Stabroek, Berendrecht, Zandvliet en Hoevenen afgewerkt worden, waar de onverharde wegen en de kasseistroken elkaar in snel tempo opvolgen. In totaal zullen de renners ruim zestig kilometers met obstakels voor de wielen geschoven krijgen, met net iets meer kasseien (32 kilometer) dan onverharde wegen (30 kilometer). 

Een groot verschil in het parcours zit vooral in de eerste en de laatste tien kilometer. Doordat de start- en aankomstzone sinds 2018 aan de Kattendijkdok-Oostkaai ter hoogte van het Schengenplein liggen, zijn logischerwijs de aanloop naar de Haven en de route naar de finish gewijzigd. De laatste tien kilometer van de epische wedstrijd loopt via de Rechteroever van de Antwerpse Haven om dan via de Kattendijkbrug Antwerpen-Centrum binnen te komen. Na een passage rond het Museum aan de Stroom, komen de renners via de Godefridus-, Entrepot- en Napoleonkaai in de Bordeaustraat terecht, van waar ze in één rechte lijn naar de aankomst kunnen sprinten.

Bekijk hier het volledige parcours in tekst. Hebt u liever een visuele voorstelling, kunt u hier het parcours op kaart downloaden.

Kattendijkdok-Oostkaai zal op zondag afgesloten worden voor alle verkeer. Bewoners die in de Cadixwijk wonen, kunnen echter via de Napelsstraat de wijk in- en uitrijden. Deze zal tijdelijk dubbelrichting worden. Als u in de wijk moet zijn, komt u dus best via de Noorderlaan/Italië en de Londenstraat om zo de Napelsstraat in te rijden. Via de Mexicobruggen zal de wijk niet bereikbaar zijn. Ook uitrijden kan via de Napelsstraat en keren in de Londenstraat richting Italiëlei.

Verder zullen er op het parcours geen straten afgezet worden, tenzij tijdens de doortocht van de wedstrijd. Het is dus mogelijk dat u even wordt opgehouden, maar na de groene vlag kunt u uw traject verderzetten. Over het hele parcours en de straten rondom de aankomstzone, geldt een parkeerverbod. Moet u op 2 september in de buurt van het parcours zijn, raadpleeg dan eerst de website Slim naar Antwerpen

Wilt u naar de wielerwedstrijd en/of de optredens op het Schengenplein komen? Bekijk dan de website Slim naar Antwerpen en kies welk vervoersmiddel voor u het meest geschikt is. Komt u met de auto, dan kunt u gebruik maken van de gratis publieksparking op de bedrijventerrein tussen het Straatsburgdok en het Houtdok, ter hoogte van de Straatsburgdok-Zuidkaai en de Spitsenstraat. Van hieruit kunt u een shuttle nemen die u naar het Schengenplein brengt.

close