Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 25 augustus 2024

PARCOURS & MOBILITEIT

PARCOURS

De Antwerp Port Epic neemt in 2024 voor het zevende jaar op rij het algemeen concept over van de vroegere Schaal Sels. Ook bij deze editie vindt de start plaats aan het Schengenplein in Antwerpen in de schaduw van het Havenhuis dat symbool staat voor het dynamische, ambitieuze en innovatieve karakter van de haven van Antwerpen. De wielerploegen worden op het Zaha Hadidplein onder het Havenhuis opgesteld, de start en aankomst vinden 500 meter verder plaats op het Schengenplein, het centrale raakpunt van onze stad en onze haven. Vanaf het Eilandje vertrekken de renners door de Waaslandtunnel, waarna de officiële start plaatsvindt op de site van DEME in Zwijndrecht. Via Kallo, Verrebroek, Kieldrecht en de Wase Polders, gaat het dan verder door het havengebied op de Linkerscheldeoever. Vervolgens duiken de renners de Liefkenshoektunnel in op weg naar het Antwerps havengebied op de Rechterscheldeoever om de eerste zware kasseistrook van de zone Conterscherp in Zandvliet te trotseren. Het hart van de wedstrijd bevindt zich in de Antwerpse Polder, waar 3 rondes worden afgelegd over de bonkige kasseistroken en de spectaculaire onverharde wegen van de dorpen Berendrecht, Zandvliet, Stabroek en Hoevenen, met een kleine lus in Ossendrecht (NL). Via het centrum van Ekeren gaat de wedstrijd terug richting Antwerpse havengebied waar de renners en rensters in volle finale langs de windturbines van de coöperatie Wind voor “A” terug richting Eilandje rijden. De laatste kilometer van de wedstrijd bevindt zich onder het Havenhuis waar de renners en rensters de sprint in kunnen zetten via de Mexicostraat en de Mexicobrug naar de aankomst op het Schengenplein.

In totaal krijgen de renners ruim 56 kilometer met obstakels voor de wielen geschoven, met net iets meer onverharde wegen (32 kilometer) dan kasseien (24 kilometer). Zoals vorige editie zal op hetzelfde parcours ook een Antwerp Port Epic ladies gereden worden! Zij krijgen 39 kilometer onverharde wegen en 25 kilometer aan kasseistroken voor de wielen geschoven.

Uurschema heren
Uurschema dames
Parcours op kaart heren
Parcours op kaart dames


LIVESTREAM

Geniet live van de integrale herenwedstrijd van start tot finish van deze Belgische kruising tussen Parijs-Roubaix en Strade Bianche via de livestream van het Nieuwsblad. Op onze website kan u de volledige livestream van de Antwerp Port Epic ladies volgen. De spectaculaire finale van deze dameseditie wordt vanaf 12.30u. uitgezonden op ATV en TV OOST en van de heren vanaf 15.30u. op Sporza en Eurosport.


MOBILITEIT

De omgeving Kattendijkdok-Oostkaai wordt tijdens de wedstrijd afgesloten voor alle verkeer. Bewoners die in de Cadixwijk wonen, kunnen wel nog via de Kattendijkdok-Oostkaai en de August Michielsstraat de wijk inrijden, de wijk uitrijden is mogelijk via de Napelsstraat. Verder zullen er op het parcours geen straten afgezet worden, tenzij tijdens de doortocht van de wedstrijd. Het is dus mogelijk dat u even wordt opgehouden, maar na de groene vlag kunt u uw traject verderzetten. 

Over het hele parcours en de straten rondom de aankomstzone geldt een parkeerverbod. Let steeds op de geplaatste signalisatie.

Voor de meest actuele informatie over: