UCI Europe Tour Antwerp Port Epic Antwerpen (BE) zondag 13 september 2020

Parcours & mobiliteit

De Antwerp Port Epic neemt, voor het derde jaar op rij, het algemeen concept over van de vroegere Schaal Sels. Het peloton rijdt door de Haven van Antwerpen naar de Antwerpse Polder. Daar worden de traditionele lussen door Stabroek, Berendrecht, Zandvliet en Hoevenen afgewerkt, waar de onverharde wegen en de kasseistroken elkaar in snel tempo opvolgen. In totaal krijgen de renners ruim achtenzestig kilometers met obstakels voor de wielen geschoven, met net iets meer onverharde wegen (36 kilometer) dan kasseien (29 kilometer). Klik hier voor de voorlopige deelnemerslijst.

Een groot verschil in het parcours zit vooral in de eerste en de laatste tien kilometer. Doordat de start- en aankomstzone sinds 2018 aan de Kattendijkdok-Oostkaai ter hoogte van het Schengenplein liggen, zijn logischerwijs de aanloop naar de Haven en de route naar de finish gewijzigd. De laatste tien kilometer van de epische wedstrijd loopt via de Rechteroever van de Antwerpse Haven om dan via de Kattendijkbrug Antwerpen-Centrum binnen te komen. Na een passage rond het Museum aan de Stroom, komen de renners via de Godefridus-, Entrepot- en Napoleonkaai in de Bordeaustraat terecht, van waar ze in één rechte lijn naar de aankomst kunnen sprinten.

Bekijk hier het volledige parcours in tekst. Hebt u liever een visuele voorstelling, kunt u hier het parcours op kaart downloaden of het volledige roadbook.

Het Kattendijkdok-Oostkaai zal op zondag afgesloten worden voor alle verkeer. Bewoners die in de Cadixwijk wonen, kunnen wel nog via het Kattendijkdok-Oostkaai en de August Michielsstraat de wijk inrijden, de wijk uitrijden is mogelijk via de Napelsstraat. 

Verder zullen er op het parcours geen straten afgezet worden, tenzij tijdens de doortocht van de wedstrijd. Het is dus mogelijk dat u even wordt opgehouden, maar na de groene vlag kunt u uw traject verderzetten. Over het hele parcours en de straten rondom de aankomstzone geldt een parkeerverbod. Let steeds op de geplaatste signalisatie.

Tram 24 rijdt maar halte "Cadix" ter hoogte van het Schengenplein wordt zondag niet bediend, voor meer informatie kan u terecht op de website van De Lijn.

Voor de meest actuele informatie over:

  • dit evenement en/of parcours kunt u terecht op www.karakterkoersen.be
  • de stad Antwerpen kan u terecht bij het stedelijk contactcenter via mail op info@antwerpen.be of op het nummer 03 22 11 333.

Geen publiek in 2020

Deze editie werken we samen met een gespecialiseerd Covid-team. We hechten enorm veel belang aan de gezondheid van renners, medewerkers en publiek, daarom hebben we dit jaar een aantal extra maatregelen genomen. De start-, aankomst- en rennerszone zullen niet toegankelijk zijn voor publiek. Wij raden dan ook aan de wedstrijd thuis te volgen op Sporza of Eurosport vanaf 13.30 u. Op ATV, Tv Oost of de livestream van Sporza kan u de wedstrijd van start tot finish volgen. Wenst u toch te komen kijken langs het parcours, dan vragen wij u afstand te bewaren en uw mondmasker te dragen.

close