UCI Europe Tour Antwerp Port Epic Antwerpen (BE) zondag 13 september 2020

Boek

In 2017 zal Schaal Sels voor de 92ste keer plaatsvinden. Maar wie was die meneer Sels nu eigenlijk en waarom werd er een wielerwedstrijd naar hem genoemd? Nicole Verstrepen, Jan Vranken en Victor Moons begonnen op het einde van de 20ste eeuw een zoektocht naar de man die zijn naam aan de wedstrijd schonk. Ruim vijftien jaar later resulteert de queeste in het boek “De Geschiedenis van de Schaal Sels”.

Het tweedelige naslagwerk mag absoluut niet ontbreken in de boekenkast van de Antwerpse wielerliefhebber. Het beschrijft niet alleen het tragisch ongeval waarbij Jacques-Charles Sels om het leven kwam, maar blikt ook uitgebreid terug op elke van de voorgaande 92 edities.

Op 7 mei 2015, exact op de dag waarop Sels in 1920 om het leven kwam, brachten de organisatoren van de wielerwedstrijd het nieuws naar buiten dat er een boek over de wielerwedstrijd gaat verschijnen. Onder meer Gazet van Antwerpen pikte dit bericht op en schreef het artikel met als titel “Boek schenkt Schaal Sels geschiedenis terug”. Een exacte datum van uitgave is er nog niet, maar hou zeker deze website en onze sociale media in de gaten bij interesse. Hierop zal weldra meer nieuws verschijnen. 

Intussen werd het eerste deel van het boek uitgebracht. Dit vertelt de geschiedenis van Jacques-Charles Sels en beschrijft de edities van 1921 tot 1976. Via  deze link kan u het boek bestellen voor slechts 19, 95 euro. 

close