UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 19 mei 2024

Schaal Sels krijgt internationale erkenning als parcours van het jaar

Schaal Sels krijgt internationale erkenning als parcours van het jaar

Het nieuwe concept dat Schaal Sels in 2015 hanteerde, heeft tot ver buiten de eigen landsgrenzen indruk gemaakt. Zoveel zelfs dat het gerenommeerde Amerikaanse wielermedium VeloNews de Antwerpse semiklassieker heeft bekroond met de titel “Parcours van het Jaar”. 

Voor de editie van 2015 sloeg de organisatie van Schaal Sels zowel letterlijk als figuurlijk nieuwe wegen in. Het parcours werd, in samenspraak met Nico Mattan en Johan Museeuw, volledig hertekend waardoor de renners 34 kilometer kasseien en 19 kilometer onverharde wegen voor de wielen geschoven kregen. Na een spannende finale was het uiteindelijk Robin Stenuit van Wanty – Group Gobert die de eerste hernieuwde editie op zijn naam schreef.

Dit nieuwe concept zorgde voor veel belangstelling in België, maar ook in het buitenland is dit niet onopgemerkt voorbij gegaan. Het Amerikaanse VeloNews beloonde Schaal Sels immers met de prijs voor “Parcours van het Jaar”. Een erkenning om trots op te zijn, zo bewijzen de cijfers. Het afgeleide blad Velo Magazine bestaat reeds veertig jaar en er worden maandelijks 33.000 exemplaren van verkocht. De bijhorende website Velonews.com verwelkomt maandelijks 1,2 miljoen bezoekers uit alle windstreken ter wereld.

Door deze erkenning komt de wielerwedstrijd naast onder meer John Degenkolb en Alejandro Valverde, die door hetzelfde medium werden uitgeroepen tot respectievelijk “Klassiek Renner” en “Man van het Jaar” werden bekroond. Voor de organisatie is de erkenning een extra motivatie om op de ingeslagen weg verder te gaan en het originele concept verder te optimaliseren. Zo willen ze hun wedstrijd profileren als Koers met Karakter. Op zondag 28 augustus 2016 zullen de renners dus opnieuw over verschillende kasseistroken en onverharde wegen dokkeren, op zoek naar de triomf in de 91ste edite.

Lees hier het originele artikel van VeloNews.

close