Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 25 augustus 2024

Schaal Sels springlevende bijna-eeuweling

Schaal Sels springlevende bijna-eeuweling

Met de Schaal Sels wordt het ‘najaarsluik’ van de Bingoal Cycling Cup geopend. De Antwerpse wedstrijd in en om Merksem, een semiklassieker met een rijke geschiedenis, vindt voor het eerst een plaatsje in de Beker van België. De erelijst van de Schaal Sels gaat terug tot 1921. Geen wonder dus dat er nogal wat renners met naam en faam terug te vinden zijn op de lijst van winnaars. Aanstaande zondag wordt uitgemaakt wie Timothy Dupont opvolgt als laatste winnaar.

De wedstrijd is rechtstreeks te volgen op Sporza (vanaf 14u.00), Eurosport én ATV. Ter gelegenheid van de Schaal Sels pakt het Antwerpse regionale televisiestation trouwens uit met een leuke primeur. Het commentaar bij de beelden van de wedstrijd zal in het onvervalst Antwerps worden gegeven. Acteurs Manou Kersting en Jan Van Looveren worden voor de gelegenheid geflankeerd door Patrick Van Staeyen (vader van deelnemer Michael) én door Robert Janssens, de in Borgerhout geboren levende legende uit de wielerjournalistiek.


Start: Bredabaan, Merksem, 11u.00
Finish: Bredabaan, Merksem, 15u.30
Afstand: 199, 82 km


Winnaars vorige manches Bingoal Cycling Cup
GP Marcel Kint            Bryan Coquard (FRA)
Circuit de Wallonie        Thomas Boudat (FRA)
Dwars door het Hageland    Kenneth Vanbilsen
Halle-Ingooigem        Dries De Bondt


Algemeen klassement Bingoal Cycling Cup na vier manches (GP Monséré afgelast)
1. Niki Terpstra (NED) 33 punten; 2. Baptiste Planckaert 32; 3. Thomas Boudat (FRA) 21; 4. Dries De Bondt 19; 5. Hugo Hofstetter (FRA) 19; 6. Oscar Riesebeek (NED) 18; 7. Lionel Taminiaux 18; 8. Piotr Havik (NED) 17; 9. Bryan Coquard (FRA) 16; 10. Kenneth Vanbilsen 16
 

Guy Vermeiren