UCI Europe Tour Antwerp Port Epic Antwerpen (BE) zondag 13 september 2020

Gianni Vermeersch spurt naar overwinning in de Antwerp Port Epic

Gianni Vermeersch spurt naar overwinning in de Antwerp Port Epic

Gianni Vermeersch heeft de derde editie van de Antwerp Port Epic gewonnen. In een zenuwslopende sprint was hij de snelste na een Belgisch onderonsje voor Stan Dewulf en Baptiste Planckaert.

Door de coronamaatregelen werd het een speciale editie van de Antwerp Port Epic. Aan start en aankomst was er geen publiek toegelaten en ook onderweg stonden er beduidend minder wielerfans naast de kant van de weg om de renners aan te moedigen.  

Maar dat deerde de renners niet om ook van de derde Antwerp Port Epic een spektakelstuk te maken. Van bij de start regende het aanvalspogingen. Daarin had die van de Robin Carpenter het meeste succes. De Amerikaan kreeg na een korte solotocht uiteindelijk tien medevluchters mee, maar veel speelruimte kreeg de ontsnapping nooit. Daarvoor hielden de troepen van Circus-Wanty Gobert en Lotto-Soudal het tempo in het peloton te hoog. Op de lokale rondes in de Antwerpse polder was de hergroepering ook snel weer een feit.

Nadien speelde er zich een ongeziene uitputtingsslag af op de talloze kasseistroken en onverharde wegen rond de Antwerpse haven. In de stofwolken probeerden verschillende renners (soms meermaals) de beslissing te forceren, maar die viel pas op iets meer dan twintig kilometer van het einde. Op de kasseien van de Torenseweg pakte Gianni Vermeersch uit met een splijtende demarrage. Enkel Baptiste Plackaert kon zijn wagonnetje aanpikken en even later kwam ook Stan Dewulf nog aansluiten.

De drie vergrootten stelselmatig hun voorsprong en zouden uiteindelijk in een Belgisch onderonsje uitmaken wie de zege zou pakken. Na een zenuwslopende slotkilometer toonde Gianni Vermeersch zich uiteindelijk de snelste voor Stan Dewulf. Baptiste Planckaert vervolledigde het volledig Belgische podium.

close