UCI Europe Tour Antwerp Port Epic Antwerpen (BE) zondag 12 september 2021

Sporza-commentaarduo verkent parcours met heli

Sporza-commentaarduo verkent parcours met heli

Sporza-commentatoren Ruben Van Gucht en Paul Herygers hebben vrijdag per helikopter het parcours van Antwerp Port Epic verkend. De twee waren laaiend enthousiast. "Goed om dit een keer vanuit de lucht gezien te hebben."

Ruben Van Gucht is net terug uit Tokio, waar hij voor Sporza verslag uitbracht van de Olympische Spelen. Toch wilde hij de kans niet laten liggen om het parcours van de Antwerp Port Epic te verkennen. Dat deed hij samen met Paul Herygers, zondag co-commentator, en organisator Ben Simons, die het duo van tekst en uitleg voorzag.

De vlucht vertrok vanuit Hoevenen, waarna koers werd gezet richting het Antwerpse stadscentrum, waar de start en finish van de Antwerp Port Epic zich bevinden. Vervolgens ging het richting de haven en de eerste offroadstroken, waarna de polders werden aangedaan. Van Gucht en Herygers waren na afloop zeer te spreken over het parcours. "Vanuit de lucht krijg je toch een ander beeld en zie je de schoonheid van de haven en de polders. Dit is een wedstijd met bijzonder veel potentieel", klonk het.

Zondagnamiddag is de wedstrijd van start tot finish te volgen op de website Spora.be. De finale is vanaf 17u15 live te volgen op Eén! 

close