UCI Europe Tour Antwerp Port Epic Antwerpen (BE) zondag 12 september 2021

Geen Memorial Rik Van Steenbergen & Nationale Sluitingsprijs in 2021

Geen Memorial Rik Van Steenbergen & Nationale Sluitingsprijs in 2021

De tweede editie van de wielerwedstrijd die ook de naam Kempen Classic draagt zal voor volgend jaar zijn. Organisator Ben Simons: “De eerste uitgave in 2019 was een overdonderend succes. Door deze covid onzekere tijden is het echter niet mogelijk om op hetzelfde élan verder te gaan. Meer en beter in 2022.”

Memorial Rik Van Steenbergen 2021

Rijen dik stonden de toeschouwers, van de start in Beerse tot aan de finish in Arendonk. Heel de Kempen was in oktober 2019 buiten gekomen op die prachtige nazomerdag waarop de Memorial Rik Van Steenbergen/Kempen Classic voor het eerst terugkeerde naar het geboortedorp van Grote Rik. Eén grote uitgestrekte ronde doorheen de Kempen, gevolgd door drie lokale rondes in de buurt van Arendonk was het succesrecept. Dat bleek dit jaar in de voorbereidende periode een onmogelijke taak. “Met de wedstrijd van oktober 2019 hebben we een hoogkwalitatieve standaard neergezet die we minstens willen evenaren of zelfs overtreffen”, laat de organisatie weten. Qua vergunningen en toelatingen raakte alles in deze troebele covid-tijden niet tijdig in orde. Opnieuw doorheen 20 gemeenten in de Kempen trekken met het peloton was niet aan de orde. Daarenboven kan de volkstoeloop die deze wedstrijd teweeg brengt onmogelijk georganiseerd en gecontroleerd worden binnen de huidige covid-maatregelen op het openbaar domein. “Er zit niemand te wachten op een surrogaatwedstrijd op een plaatselijk parcours zonder publiek; dit betekent ook geen meerwaarde voor de wielersport wat we met onze wedstrijd in de Kempen absoluut ambiëren. Dan bouwen we beter verder op de fundamenten en het enthousiasme van de editie van 2019 voor een topeditie op zondag 9 oktober 2022.”

Nationale Sluitingsprijs 2021

De Nationale Sluitingsprijs van Putte stond geprogrammeerd op dinsdag 12 oktober. Ook die wielerwedstrijd wordt dit jaar van de (nationale) kalender gehaald. Het grote volksfeest dat deze wedstrijd elk jaar met zich meebrengt kan volgens de huidige covid-regels niet op een correct toelaatbare wijze verlopen. “De laatste jaren gebeurde het geregeld dat er pakweg 30.000 mensen langsheen het parcours stonden. In normale omstandigheden sta je dan als organisatie in je handen te wrijven. Nu zou je noodgedwongen het publiek kunnen weren uit de start- en finishzone, maar dat is hier absoluut geen optie. De Sluitingsprijs Putte is traditioneel één van de feestelijkste wedstrijden op de kalender. Als je publiek verbiedt verloochen je net de eigenheid van die wedstrijd. En dat wil de organisatie zeker niet zien gebeuren. Hopelijk zijn we met zijn allen zo snel mogelijk verlost van de gezondheidsproblematiek, en herneemt het leven weer zijn normale gang. Ook in de koers. Met opnieuw een spetterende Nationale Sluitingsprijs Putte op dinsdag 11 oktober 2022”

close