UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 21 mei 2023

Parijs-Roubaix revelatie Tom Devriendt heeft zinnen gezet op Antwerp Port Epic

Parijs-Roubaix revelatie Tom Devriendt heeft zinnen gezet op Antwerp Port Epic

Beetje bij beetje krijgen we zicht op het deelnemersveld van de vijfde editie van de Antwerp Port Epic. Een meer dan interessante naam op de startlijst is die van Tom  Devriendt. De 30-jarige West-Vlaming werd dit voorjaar al 4de in Parijs-Roubaix en mikt op een topresultaat aan het Schengenplein.

"Ik ben altijd al een stille aanbidder van de Antwerp Port Epic geweest", bekent Tom Devriendt ons. "Helaas heeft dat in het verleden nog niet tot resultaten geleid. Enerzijds kende ik mijn deel van de pech, anderzijds reed ik er meestal in dienst van de ploeg. Maar dit jaar wil ik beter doen. Ik voelde me dit voorjaar al heel goed en dankzij mijn ereplaats in Parijs-Roubaix, krijg ik nu toch ook een iets meer beschermde en vrije rol in de ploeg."

Devriendt verraste veel wielerfans met zijn prestatie in de Hel van het noorden, maar zelf bleef hij er vooral nuchter bij. "Ik teer niet te snel op euforie", lacht hij. "Daar schiet je maar weinig mee op. Al ben ik er nog regelmatig over aangesproken, natuurlijk."

Na het voorjaar volgde voor de West-Vlaming een paar weken rust, maar intussen is de opbouw richting de zomer volop gestart. Met de Antwerp Port Epic dus als eerste wedstrijd op de kalender. "Daarna volgen nog een resem eendagskoersen zoals de Tour de Wallonie, de Elfstedenronde, de Heistse Pijl en de GP Marcel Kint. Misschien komt daar ook de Baloise Belgium Tour nog bij." Maar eerst schitteren in de polders dus. 

"Wie we van Intermarché-Wanty Gobert nog aan de start mogen verwachten? Ik maak uiteraard de selectie niet. Maar ik verwacht dat ook Taco van der Hoorn (vorig jaar tweede na Mathieu van der Poel, red) er opnieuw bij zal zijn. Wellicht aangevuld met jongens als Baptist Planckaert, Gerben Thijssen en Dimitri Claeys. Een beetje de mannen die ook in het voorjaar actief waren."

close