UCI Europe Tour Schaal Sels Merksem & MerXem Classic Merksem (BE) Zondag 21 augustus 2022

Antwerp Port Epic is opnieuw groot doel voor Gianni Vermeersch

Antwerp Port Epic is opnieuw groot doel voor Gianni Vermeersch

Gianni Vermeersch schreef twee jaar geleden al de Antwerp Port Epic op zijn naam. Ook dit jaar is de West-Vlaming van Alpecin-Fenix een van de favorieten op winst. "De vorm is goed en deze wedstrijd past me op het lijf. Ik start zeker met ambitie."

Vermeersch mag zondag met het nummer één van start. Mathieu van der Poel, ploegmaat van Vermeersch, kan zijn titel niet verdedigen omdat hij aan de slag is in de Ronde van Italië. Dus neemt Vermeersch dat nummer één over. "De eerste keer in mijn leven", lacht hij. "Maar ik hoop het wel waardig te dragen. Ik wil er geen doekjes om winden, de Antwerp Port Epic is een van mijn grote doelen in deze periode van het seizoen."

Twee weken geleden won Vermeersch nog de koninginnenrit in de Vierdaagse van Duinkerke. In Cassel sprintte hij sneller dan onder meer Oliver Naesen en Philippe Gilbert. "De conditie was daar al prima. Ook in de GP Vermarc was ik een van de betere renners in koers, al leidde dat niet tot een topresultaat. De voorbije week heb ik opnieuw goed getraind met deze Antwerp Port Epic in het achterhoofd. Twee jaar geleden won ik hier nadat we als ploeg met open vizier koersten. Maar nu verwacht ik wel extra concurrentie van Lotto Soudal en Intermarché - Wanty Gobert."

Vermeersch noemt onder meer Arnaud De Lie, Florian Vermeersch en Cédric Beullens van het Lotto-team. En merkt ook de de jongens van Wanty in de goede flow zitten. "Maar wij staan ook met een sterke selectie aan de start. Guillaume Van Keirsbulck is ook oud-winnaar. En onze crossers zijn ook gemotiveerd. Veldrijders hebben toch wel een klein voordeel op dit parcours", vindt hij.

"Dit is trouwens een geweldig parcours. Samen met Dwars door het Hageland vind ik dit persoonlijk een van de allermooiste koersen van het seizoen. Niet onbelangrijk, ook al moeten we veel offroad-kilometers doen, die stroken liggen er mooi en goed berijdbaar bij. Het is ook geen aanslag op het materiaal, waarvoor mijn complimenten aan de organisatie en koersdirecteur Nico Mattan", besluit Vermeersch. 

 

close