Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 27 augustus 2023

Schaal Sels organiseert BK Beloften en Elite Zonder contract

Schaal Sels organiseert BK Beloften en Elite Zonder contract

Op 14 augustus 2016 organiseert de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem vzw, die ook instaat voor Schaal Sels, het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor Elite zonder Contract en Beloften. Hierbij worden ze ondersteund door Stabroek en Antwerpen (Berendrecht). 

Voor deze wedstrijd werd een parcours uitgestippeld van ongeveer 14 kilometer met enkele stukken die ook in de route van Schaal Sels zijn opgenomen. Zo zullen de renners over de twee kasseistroken van de Oude Papenstraat en de Reigersbosdreef worden gestuurd. Onverharde stroken zullen, in tegenstelling tot de UCI 1.1-wedstrijd twee weken later, niet op het programma staan. Aankomstplaats en kloppend hart van de wedstrijd situeert zich aan het Gemeentehuis in Stabroek (Dorpstraat) waar ook de officieuze start zal plaatsvinden. De officiële start wordt gehouden op de Solftplaats in Berendrecht.

De wedstrijd voor Elite zonder Contract start om 9u30 voor een afstand van 148 kilometer. De Beloften starten om 14u en krijgen 177 kilometer voor de wielen geschoven.

Meer info vindt u onder het tabblad BK 2016.

close