Belgian cycling Sluitingsprijs Putte (BE) dinsdag 17 oktober 2023

Florian Vermeersch na zijn allereerste profzege: "Dit smaakt naar meer"

Florian Vermeersch na zijn allereerste profzege:

Vorig jaar werd hij al tweede in Parijs-Roubaix, maar in de Antwerp Port Epic boekte Florian Vermeersch zijn eerste profzege ooit. In een spannende finale, met heel wat gepoker, haalde hij het van Gianni Vermeersch en Thibau Nys. "Na een tegenvallend voorjaar en de vele pech die ik te verwerken kreeg, doet deze overwinning heel veel deugd", vertelde hij achteraf.

“Ik besef het nog niet echt dat ik mijn eerste profzege heb binnengehaald”, reageerde Florian Vermeersch. “Het plan was om de koers vrij vroeg open te breken en vooral hard te maken. Dat is prima gelukt want het was een echte uitputtingsslag. Dit was een sterke teamprestatie vandaag want met vijf Lotto Soudal-renners in het peloton hadden we de koers goed onder controle. Uiteindelijk maakte ik deel uit van een zestal dat kon wegrijden en dankzij de juiste samenstelling beseften we al snel dat we voor de zege zouden gaan.”

In een tactische finale was het uiteindelijk Florian Vermeersch die aan het langste eind trok. “Het technische karakter, de onverharde wegen, kasseien en lange inspanningen van deze Antwerp Port Epic liggen me heel goed. Ik voelde me sterk in de finale maar toch was het wat pokeren. Er kwamen heel wat demarrages en je kan uiteraard niet alles pareren. Uiteindelijk maakte ik de juiste beslissing, speelde ik op de verrassing en kon ik een kloofje slaan. Vanaf drie kilometer van de meet was het dan echt een man-tegen-man gevecht. Ik ben dan ook blij dat ik het kon houden tot op de streep. Ik moest echter blijven geven en pas op een vijftigtal meter van de finish was ik zegezeker. Een klein foutje in de laatste kilometer maakte het nog extra spannend en ik ben dan ook blij dat het me de zege niet heeft gekost.” “Deze eerste profzege bezorgt me uiteraard een schitterend gevoel. Na een tegenvallend voorjaar en de vele pech die ik te verwerken kreeg, doet deze overwinning heel veel deugd. Zo bevond ik me vorige week tijdens de finale van de Tro Bro Léon ook in een kansrijke positie maar kreeg ik af te rekenen met pech. Vandaag kon ik het gelukkig wel afmaken en het is altijd fijn om het vertrouwen van de ploeg te belonen met deze overwinning. Dit smaakt naar meer”, besloot de jonge Lotto Soudal-renner.  

close