Belgian cycling Sluitingsprijs Putte (BE) dinsdag 17 oktober 2023

Arnaud De LIe: "Lotto Soudal kan Schaal Sels op meerdere manieren winnen"

Arnaud De LIe:

Een van de absolute blikvangers in de Schaal Sels editie 2022 is het jonge sprinttalent Arnaud De Lie. De kopman van Lotto Soudal won in zijn eerste profseizoen al zeven keer en wil ook in de Schaal Sels scoren. "Al zal ik even blij zijn als een ploegmaat wint", vertelt hij.

Met de Trofeo Playa de Palma, de GP Monseré, de Volta Limburg Classic, de GP Marcel Kint, de Heistse Pijl en de Ronde van Limburg en een etappe in de Ronde van Wallonië won Arnaud De Lie dit jaar al zeven keer. Ook in de Schaal Sels durft de nog altijd maar 20 jarige Ardennees mikken op winst. "Dat is natuurlijk mijn persoonlijke doel", vertelde De Lie. "De Schaal Sels is een koers die binnen mijn mogelijkheden moet liggen. Anderzijds, als een ploegmaat met de overwinning aan de haal gaat, zal ik net zo tevreden zijn."

Ook al ligt een massasprint op de Bredabaan binnen de verwachtingen, volgens de Lie kan het net zo goed een nerveuze koers met veel aanvalspogingen worden. "Maar ook dat ligt ons", klinkt het. "We hebben de voorbije weken al wel meer bewezen dat we ook kunnen scoren door aanvallend te koersen. Hoe we het gaan aanpakken? Daarvoor moeten we de briefing met onze ploegleider Nikolas Maes afwachten. Maar we vinden zeker een tactiek waarin we ons allemaal kunnen vinden."

Het is De Lie's eerste deelname aan de Schaal Sels, maar met de Antwerp Port Epic stond hij eerder dit jaar al aan de start van een andere 'karakterkoers'. "Très chouette", lacht hij. "Een fantastische wedstrijd met een mix van kasseistroken en gravelwegen, echt iets wat ik graag doe. Bovendien wonnen we de koers met Florian Vermeersch. Zo werd het een geweldige dag. Hopelijk loopt het zondag net zo goed af in de Schaal Sels."

close