UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 19 mei 2024

Eleonora Gasparrini toont sprintkwaliteiten in MerXem Classic

Eleonora Gasparrini toont sprintkwaliteiten in MerXem Classic

Ze is pas 20, maar onthoud de naam. De Italiaanse Eleonora Gasparrini van het Valcar Travel & Service Team sprintte op de Bredabaan naar haar allereerste UCI-zege bij de eliterensters. In de MerXem Classic klopte ze de Amerikaanse Megan Jastrab (DSM) en haar ploeg- en landgenote Silvia Persico. Julie De Wilde viel met haar vierde plaats net naast het podium.

Tien rondjes van 11,5 kilometer kregen de vrouwen in deze MerXem Classic voor de wielen geschoven. Dat resulteerde in de eerste koershelft eerder in een afwachtende koershouding, tot een viertal er toch in slaagde een kloof te slaan. Het ging om Elise Uijen, Annemarie Worst, Silvia Persico en Lena Charlotte Reissner. De Duitse moest een paar rondjes later helaas afhaken, waardoor Worst, Uijen en Persico met hun drietjes verder moesten.

Meer dan een halve minuut kreeg het trio echter niet. Het peloton behield de controle en met nog anderhalve ronde voor de boeg was alles te herdoen. Ondanks nog een paar moedige pogingen, bleef alles samen en finaal sprintte een gedecimeerd peloton voor de overwinning op de Merksemse Bredabaan.

Daarin was de Italiaanse Eleonora Gasparrini (Valcar -Travel & Service) de snelste. Het 20-jarige talent haalde het - weliswaar met klein verschil - van de Amerikaanse Megan Jastrab (Team DSM) en haar ploeggenote Silvia Persico, die dus eerder al deel uitmaakte van de vroege vlucht. De Belgische Julie De Wilde (Plantur-Pura) werd fraai vierde.

Uitslag:
1. Eleonora Gasparrini (Ita)
2. Megan Jastrab (VS)
3. Silvia Persico (Ita)
4. Julie De Wilde (Bel)
5. Kaia Schmid (VS)
6. Skylar Schneider (VS)
7. Kirstie van Haaften (Ned)
8. Fabienne Buri (Zwi)
9. Minke Bakker (Ned)
10. Olivia Cummins (VS)