Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 25 augustus 2024

Tim Merlier voluit voor winst in Memorial Van Steenbergen

Tim Merlier voluit voor winst in Memorial Van Steenbergen

Zondag om 13u wordt op de Arendonkse Kloosterbaan de Memorial Rik Van Steenbergen op gang geschoten. Voor Tim Merlier is deze 1.1-wedstrijd op de UCI-kalender meteen zijn laatste wegwestrijd voor zijn team Alpecin-Deceuninck. "Ik zou bijzonder graag in schoonheid afscheid nemen", zegt de Belgische kampioen. "Met een overwinning dus."

In 2019 verhuisde de Memorial Rik Van Steenbergen van Aartselaar naar de Kempen en werd door de organisatie van Karakterkoersen en het initiatief van een aantal Kempische gemeenten in ere hersteld. Dries De Bondt schreef deze editie op zijn naam, maar door coronaperikelen werd de Memorial in 2020 en 2021 niet georganiseerd.

Dit jaar staat deze 1.1-koers opnieuw op de kalender en met onder meer Mark Cavendish, Dylan Groenewegen en Tim Merlier mogen Ben Simon en zijn crew trots zijn op de deelnemerslijst. Belgisch kampioen Tim Merlier rijdt in Arendonk overigens zijn allerlaatste wegwedstrijd in het shirtje van Alpecin-Deceuninck. En dat laat hem niet onberoerd.

"Hiermee sluit ik een mooie periode van bijna drie en een half jaar af", vertelt de 29-jarige Oost-Vlaming. "Met onder meer twee Belgische titels en een etappe in zowel de Giro als de Tour tot dusver de meest succesvolle periode als prof. Ik had het team ook graag nog een zege in de Vuelta geschonken, maar daar liep het helaas niet zoals verhoopt. Ik zou zondag in Arendonk maar al te graag mijn periode bij de ploeg afsluiten met een zege."

Dan moet de wedstrijd wel eindigen op een massasprint en moet Merlier nog een aantal andere kanshebbers te snel af zijn. Met Mark Cavendish, Dylan Groenewegen, Timothy Dupont, Arne Marit en nog een pak andere snelle mannen is de concurrentie niet min. "Klopt", beseft Merlier. "Maar de conditie is sowieso nog altijd bijzonder goed. Ik miste de voorbije weken een beetje vertrouwen, waardoor die goede vorm nog niet resulteerde in winst, maar zondag ga ik er nog een laatste keer vol voor. Met de steun van de ploegmaats, waaronder de ervaren Alexander Krieger als belangrijke pion in de lead-out."

Foto: © Alpecin-Deceuninck