Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 27 augustus 2023

Op zoek naar de oorsprong van Schaal Sels

Op zoek naar de oorsprong van Schaal Sels

Begin 2017 verscheen het boek "De geschiedenis van Schaal Sels". Daarin gingen Marc Bungeneers en twee mede-auteurs op zoek naar de geschiedenis achter Jacques-Charles Sels en de Antwerpse semiklassieker. Een absolute must-have voor iedereen die van de Vlaamse wielersport houdt.

Eigenlijk wisten de overblijvende familieleden van Sels niet dat er een wielerwedstrijd naar hem vernoemd is. Zijn kleindochter viel zelfs uit de lucht, maar was nadien bijzonder trots en wilde alles weten over haar grootvader die ze enkel kent van oude foto's", aldus Bungeneers is een interview met Het Laatste Nieuws naar aanleiding van de uitgave van het boek. Achttien jaar was het drietal bezig om het ontstaan en de geschiedenis van de wielerwedstrijd te achterhalen.

Begin 2017 verscheen het eerste deel waarin het overlijden van Jacques-Charles Sels en het ontstaan van de wedstrijd verteld worden. Daarna doen de auteurs verslag van elke editie van 1921 tot 1976. Het tweede deel - van 1976 tot 2017 - verschijnt later dit jaar. Het boek kost 19,95 euro en is te verkrijgen via deze link

Download hier het interview met auteur Marc Bungeneers van Het Laatste Nieuws en van Gazet van Antwerpen.

close