UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 19 mei 2024

VIDEO: On the other side of the victory... met Wout Van Aert

VIDEO: On the other side of the victory... met Wout Van Aert

Voor veel wielerliefhebbers lijkt het leven van een profwielrenner één grote droom. Verschillende factoren zorgen er soms voor dat deze droom verandert in een nachtmerrie. Het Amerikaanse SRAM bracht dit prachtig in beeld met Wout Van Aert tijdens Schaal Sels.

Eten, trainen, rusten, eten, slapen; veel wielerfans denken dat dit het dagelijks ritme van een profwielrennen is en zijn hier jaloers op. Toch zit er ook een donkere kant aan het bestaan als fulltime wielrenner. Regen, kou, tegenslagen, nederlagen of blessures kunnen het leven van een profrenner - of een topsporter in het algemeen - zeer moeilijk maken.

Om ook de minder aangename kant van een wielrenner in beeld te brengen, maakte SRAM een filmpje met Wout Van Aert en zijn trainer Niels Albert in de hoofdrol. Een groot deel van de beelden werden opgenomen tijdens Schaal Sels 2017, waarin de Wereldkampioen veldrijden op enkele honderden meters voor de finish nog voorbijgesneld werd door Taco van der Hoorn en dus vrede moest nemen met een tweede plaats. Na zijn zege in 2016 was dit dus een ontgoocheling voor de man uit Lille, waardoor het filmpje perfect in de context past.

Bekijk de prachtige video hier onder of via www.sram.com:

Bron: www.sram.com