Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 25 augustus 2024

Schaal Sels Merksem '23: Een blik op de deelnemerslijst

Schaal Sels Merksem '23: Een blik op de deelnemerslijst

Lotte Kopecky topt zondag de deelnemerslijst in het vrouwencriterium. Bij de mannen is voormalig Belgisch kampioen Dries De Bondt dé publiekstrekker. Hij won eerder al de Antwerp Port Epic en gaat - na eerdere winst in Antwerp Port Epic - op zoek naar de dubbel in onze Karakterkoersen. Een blik op de rest van het deelnemersveld.

Lotte Kopecky topt de deelnemerslijst tijdens het vrouwencriterium. Voor de kersverse wereldkampioene is het haar eerste optreden in eigen land. De Antwerpse krijgt een aantal gedegen concurrentes tegenover haar zoals Marthe Truyen. De Kempense stond dit jaar al op het podium van Parijs-Roubaix en maakte in Glasgow ook deel uit van het winnende team. Voorts noteren we de namen van Ellen Van Loy, Mieke Dockx en Marieke Meert en staan er twee Britse delegaties aan de start.

Dries De Bondt voor de dubbel
In de mannenwedstrijd gaat Dries De Bondt op zoek naar de dubbel in de Karakterkoersen: de ploegmaat van Mathieu van der Poel won in mei immers al onze Antwerp Port Epic en wil maar al te graag opnieuw de handen in de lucht steken. De Bondt krijgt met Lionel Taminiaux en David van der Poel twee ploegmaats van Alpecin-Deceuninck in steun.

Maar er zijn meer kapers op de kust. Al is er met onder meer de Ronde van Spanje, Renewi Tour en Ronde van Duitsland veel bedrijvigheid, ook op de Bredabaan staan een aantal sterke blokken aan de start die de jongens van Alpecin-Deceuninck het vuur aan de schenen zullen leggen. Denk maar aan Bingoal-Wallonie Bruxelles, dat uitpakt met negen renners waaronder gevestigde waarden als Guillaume Van Keirsbulck en Dimitri Peyskens.

Timothy Dupont
Ook van de partij: Tarteletto-Isorex. Ongetwijfeld mikken de mannen van teammanager Peter Bauwens op hun snelle man Timothy Dupont. Vanuit Nederland is het uitkijken naar het ABloc-team en de jongens van Volkerwessels. Ploegen die steevast voor de aanval kiezen en het publiek laten genieten van de koers. Voor wie af en toe tv kijkt zullen de namen Daan Van Sintmaartensdijk, Thimo Willems, Stijn Appel en Bodi Del Grosso niet onbekend in de oren klinken. In totaal staan zondagnamiddag honderd deelnemers aan de start van de mannenwedstrijd.