UCI Europe Tour Antwerp Port Epic Antwerpen (BE) zondag 8 september 2019

Info

Schaal Sels is een ééndaagse wielerwedstrijd die traditioneel gepland staat op de laatste zondag van de grote vakantie. De wedstrijd heeft het 1.1-statuut en behoort tot de UCI Europe Tour, het Europese continentale circuit van de UCI. Schaal Sels werd voor de eerste keer gereden op maandag 23 mei 1921. Op zondag 2 september 2018 zal de 93ste editie plaatsvinden.

Sinds de eerste editie tot nu heeft Schaal Sels een ware evolutie doorgemaakt. Niet enkel het statuut van de wedstrijd veranderde regelmatig, maar ook het parcours, de start- en aankomstplaats en de uitzendrechten op TV. Meer over deze wijzigingen doorheen de jaren, vindt u onder Geschiedenis

Reeds jarenlang staat Schaal Sels bekend om de vele kasseikilometers, maar sinds 2015 werden er ook onverharde stroken aan het parcours toegevoegd. Dit geeft de wedstrijd een speciaal karakter en heeft ertoe geleid dat Schaal Sels eind 2015 door het Amerikaanse Wielermedium Velo werd uitgeroepen tot Route of the Year. Meer informatie over het parcours vindt u logischerwijs op de pagina Parcours

Schaal Sels heeft de ambitie om verder te groeien naar een UCI-wedstrijd "Buiten Categorie" waar de beste profrenners het opnemen tegen de wereldtop in het veldrijden. De periode eind augustus / begin september is een perfecte periode als overgang tussen het weg- en het veldritseizoen.

De organisatie van de semiklassieker is in handen van de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem vzw onder leiding van voorzitter Ben Simons.

Download hier de technische fiche voor Schaal Sels 2017.

 http://www.schaalsels.be/uploads/01_2017_voorblad_Schaal_Sels_TF.png

 

close