93e Editie merksem (be) UCI zondag 2 september 2018

Info

Schaal Sels is een ééndaagse wielerwedstrijd die traditioneel gepland staat op de laatste zondag van de grote vakantie. De wedstrijd heeft het 1.1-statuut en behoort tot de UCI Europe Tour, het Europese continentale circuit van de UCI. Schaal Sels werd voor de eerste keer gereden op maandag 23 mei 1921. Op zondag 28 augustus 2016 vond de 91ste editie plaats, de 92ste zal doorgaan op zondag 27 augustus 2017. De start wordt om 12u12 gegeven aan het Havenhuis.

De wedstrijd vertrok de laatste jaren steevast op de Bredabaan te Merksem. In 2017 zal de start echter plaatsvinden aan het Zaha Hadidplein in Antwerpen, waar het nieuwe Havenhuis ligt. Een kleine tweehonderd kilometer later zal de Bredabaan in Merksem nog wel als aankomstlijn fungeren. Vanaf het Havenhuis rijden de renners via de Antwerpse Haven naar het Poldergebied. Na een passage door Nederland keert het peloton terug naar Merksem, waar nog anderhalve plaatselijke ronde wordt afgelegd. Onderweg liggen er heel wat kasseikilometers en sinds 2015 ook onverharde stroken op de renners te wachten.

De organisatie van de semiklassieker is in handen van de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem vzw onder leiding van voorzitter Ben Simons.

Download hier de technische fiche voor Schaal Sels 2017.

 

 

close