92e Editie merksem (be) UCI zondag 27 augustus 2017

BK 2016

Belgische Kampioenschap Elite zonder Contract en Beloften: 13 augustus 2017

Op 14 augustus 2016 organiseerde de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem vzw, die ook instaat voor Schaal Sels, het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor Elite zonder Contract en Beloften. Hierbij werden ze ondersteund door de gemeente Stabroek en de stad Antwerpen (Berendrecht). 

Voor deze wedstrijd werd een parcours uitgestippeld met enkele stukken die ook in de route van Schaal Sels zijn opgenomen. Zo lagen er twee kasseistroken op de renners te wachten: de Oude Papenstraat en de Reigersbosdreef. Onverharde stroken stonden niet op het programma, in tegenstelling tot de UCI 1.1-wedstrijd twee weken later. De aankomstplaats en kloppend hart van de wedstrijd situeerde zich aan het Gemeentehuis in Stabroek (Dorpsstraat). De officiële start werd gehouden op de Solftplaats in Berendrecht.

De wedstrijd voor Elite zonder Contract werd gereden over een afstand van 148 kilometer en de Beloften kregen 177 kilometer voor de wielen geschoven.

Belgisch Kampioen Elite Z/C 2016 werd Dries De Bondt (Veranda’s Willems) met in zijn zog Jimmy Janssens (Team 3M) en Dimitri Peyskens (Veranclassic Ago).

De titel bij de Beloften U23 ging naar Joachim Vanreyten (Lotto Soudal) voor zijn ploegmaat Enzo Wouters (Lotto Soudal) en Alexander Geuens (Limburg).

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond

close
Made by