UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 19 mei 2024


Antwerp Port Epic 2021


Live

19:05

Mathieu van der Poel is de nieuwe naam op de erelijst van de Antwerp Port Epic. De Nederlandse alleskunner fietste een pak twijfels van zich af. Hij klopte Taco van der Hoorn in een sprint met twee. Tim Merlier regelde even later het spurtje voor plaats drie, voor Danny van Poppel en de Noor Rasmus Tiller.

Van der Poel voor Van der Hoorn, Merlier 3de

18:55

Mathieu van der Poel of Taco van der Hoorn. Ze waren vooraf getipt als favorieten, samen met Tiesj Benoot maar die miste de slag in de polders. Wie van de twee haalt het? Het ziet er naar uit dat we op een sprint afstevenen. Of probeert een van de twee het nog met een ultieme demarrage in de laatste vijf kilometer?

Met twee naar Antwerpen

18:30

Nog 25 kilometer. Mathieu van der Poel valt aan en rijdt meter per meter weg. Wie kan zich nog vastbijten in zijn wiel? Taco van der Hoorn doet het! Twee leiders. Zijn de vogels gaan vliegen?

Aanval Van der Poel, Van der Hoorn reageert

18:15

Tiesj Benoot, Bert De Backer en Kenneth Van Rooy verliezen steeds meer terrein. Ze volgen intussen op een minuut. Voorin pech voor Casper van Uden van Team DSM. Hij rijdt vooraan lek en moet gedepanneerd worden door de neutrale wagen van Shimano.

Benoot verliest meer terrein, pech voor Van Uden

18:10

Nog 16 renners maken kans op winst! De kopgroep van 13 heeft een voorsprong van 40 seconden op de drie achtervolgers. Het peloton telt nu al meer dan twee minuten achterstand en is uitgeschakeld voor de zege. 

Nog 35 kilometer

18:00

Cédric Beullens (pech) en Jéremy Lecroq hebben de rol moeten lossen in de groep Benoot, dat weer terrein verliest. Het overgebleven trio rijdt met een minuut achterstand rond.

Vijftal wordt trio

17:45

Samen met een viertal kompanen probeert Tiesj Benoot de sprong naar voor te maken. Benoot heeft Bert De Backer, Cédric Beullens, Kenneth Van Rooy en Jéremy Lecroq mee in zijn spoor. Kunnen zij de kloof van 40 seconden naar de kop van de koers nog dichten? Nog 52 km te gaan tot de finish op het Schengenplein.

Vijf tegenaanvallers met Benoot

17:25

De namen van de vluchters: Mathieu van der Poel, Dries De Bondt, Jonas Rickaert, Tim Merlier, Taco van der Hoorn, Rasmus Tiller, Thomas Joseph, Casper van Uden, Ludovic Robeet, Campbell Stewart, Pjotr Havik, Tomas Andersen en Danny van Poppel. 13 leiders, met momenteel 55" voorsprong op wat overblijft van het peloton. Merlier en Van Poppel maakten in extremis de sprong.

Dit is de elite-kopgroep

17:00

Met nog 85 kilometer te gaan, is het Mathieu van der Poel himself die het gashendel opendraait. Dat resulteert in een kopgroep van een tiental renners. Ook Taco van der Hoorn is mee. Zij pakken in een mum van tijd een halve minuut. 

Van der Poel voert de forcing

16:35

Wat gaat het nu snel in het peloton. Bij een nieuwe passage door het Reigersbos is de bonus van de twee overgeblevenen Loohuis en Siemons gezakt tot amper nog 24 seconden. In het peloton zijn Alpecin-Fenix, Team DSM en Intermarché-Wanty Gobert voorin zitten

Kopduo bijna teruggepakt

16:25

Na Team DSM, heb nu de troepen van Alpecin-Fenix het heft in handen genomen in het peloton. De voorsprong van de twee overgebleven koplopers (Lars Loohuis en Stijn Siemons) smelt als sneeuw voor de zon. Nog 1'25" voor het duo.

Alpecin-Fenix neemt over

16:00

Met nog 125 kilometer voor de boeg knabbelt het peloton nu stilaan wel aan haar achterstand. Die bedraagt nu nog 2'30". De Team DSM-renners verzamelen zich. 

Voorsprong kopgroep zakt voor het eerst

15:55

Leuk tussendoortje uit Groot-Brittannië, waar Wout van Aert zonet zijn vierde ritzege in één week tijd heeft behaald. In een massasprint haalde de Belgische kampioen het van André Greipel en Mark Cavendish. Van Aert, wiens naam ook op onze erelijst prijkt, is tevens eindwinnaar en lijkt helemaal klaar voor het WK in eigen land

Winst voor ex-winnaar Antwerp Port Epic Van Aert in Engeland

15:50

Stilte voor de stom? Wellicht. Het peloton doet het nog even rustig aan, waardoor de achterstand oploopt tot 4"30"

4'30" achterstand voor het peloton

15:35

De vier leiders hebben intussen bijna vier minuten voorsprong. In het peloton blijven de topteams voorlopig een afwachtende houding aannemen

Bijna 4 minuten voor leiderskwartet

15:15

De vier hebben intussen een bonus van twee en een halve minuut. Het peloton hield zonet een plaspauze.

Voorsprong loopt verder op

15:00

Lars Loohuis (Abloc CT), Lucas Carstensen (Bike Aid), Stijn Siemons (Evopro) en Toni Franz (Lviv CT) hebben een bonus van een halve minuut op het peloton

De namen van de vier leiders

14:50

En er is meteen actie en nervositeit in het peloton. Een aantal renners probeert er onderuit te muizen richting de eerste offroad-stroken.

Het officiƫle startschot is gegeven

Een viertal heeft zich reeds licht afgescheiden. We proberen u snel de namen door te geven... 

14:40

De officieuze start is gegeven. Binnen een paar minuten wordt ook het officiële startschot gelost. We houden ons klaar voor de eerste actie, in het prachtige Antwerpse havengebied

Start is gegeven

14:25

Tricolore bandjes. Ex-nationale kampioenen Dries De Bondt en Mathieu van der Poel

Almost ready to go

14:20

nog 10 minuten tot de start

14:00

Een van de absolute topfavorieten, Tiesj Benoot (Team DSM), die in onze Antwerp Port Epic de laatste hand aan zijn WK-voorbereiding legt.

Daar is Tiesj!

14:00

Frederik Backaert is een van de drie Belgen bij B&B Hotels p/b KTM. U herkent ook Jens Debusschere en Bert De Backer

B&B Hotels p/b KTM

13:00

Definitieve deelnemerslijst!

12:55

Welkom vanuit hartje Antwerpen. Bij ons zit u op de eerste rij voor de verslaggeving van de Antwerp Port Epic. Met voortdurende updates houden we de wielerfan op de hoogte. Zo meteen begint overigens de ploegenpresentatie.

Antwerp Port Epic vanaf nu live

11:30

Vanaf morgenmiddag kunt u hier het volledige verloop en alle laatste nieuwtjes van de Antwerp Port Epic volgen. Stay tuned!

Morgen de hele dag live-updates

11:00

zaterdag De definitieve deelnemerslijsten komen er morgenvoormiddag aan. Dit zijn alvast de voorlopige 

close