Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 25 augustus 2024


Antwerp Port Epic 2023


Fase per fase

17:30

Dit is de top tien van de Antwerp Port Epic 2023

1. Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck)
2. Timo Kielich (Alpecin-Deceuninck) op 16"
3. Quinten Hermans (Alpecin-Deceuninck)
4. Florian Vermeersch (Lotto-Dstny!)
5. Thomas Bonnet (Total Energies)
6. Sander De Pestel (Flanders-Baloise)
7. Nicklas Amdi Pedersen (Team Coloquick) op 26"
8. Giacomo Nizzolo (Israël - Premier Tech)
9. Sandy Dujardin (Total Energies)
10. Dries Van Gestel (Total Energies)

17:00

finish

Dries De Bondt rondt overmacht ploeg netjes af!

Winst voor Dries De Bondt. Zijn eerste seizoenszege en net als bij de vrouwen dus een zege voor het team van de broers Roodhooft. Kielich en Hermans maken het helemaal af met plaatsen twee en drie!

16:55

Nog 8 km

Aanval Dries De Bondt!

Dries De Bondt kiest voor de aanval op 8 kilometer van de finish. Daarachter moét Florian Vermeersch reageren, maar hij krijgt de kloof niet meteen gedicht. Heeft De Bondt gewonnen spel? De voorsprong loopt snel op tot 15 seconden.

16:45

Nog 15 km

Nog geen gewonnen spel

De zes hebben een voorsprong van amper vijftien seconden op de achtervolgers, waar drie mannen van Israël Cycling Team het heft in handen nemen. Maar ook voorin draait het rond, met het Alpecin-Deceuninck trio.

16:30

Nog 25 km

Samensmelting voorin: zes leiders

Met nog 25 kilometer voor de boeg, hebben we vooraan een zestal. De Bondt, Bonnet en De Pestel hebben het gezelschap gekregen van hun drie achtervolgers Kielich, Hermans en Florian Vermeersch. Drie van de zes renners dragen het Alpecin-Deceuninck shirtje. Het restant van het peloton (hooguit twaalf man) volgt op 20 seconden.

16:20

nog 30 km

Lekke band Nizzolo

terwijl het trio Hermans-Vermeersch-Kielich de kloof probeert te dichten, rijdt schaduwfavoriet Giacomo Nizzolo lek. Einde wedstrijd voor de Italiaan?

16:15

Nog 33 km

Reactie Florian Vermeersch en Quinten Hermans

In de 'Zone Kabeljauw' is er een reactie van titelverdediger Florian Vermeersch (Lotto Dstny) en Quinten Hermans (Alpecin-Deceuninck). Ze komen tot op 10 seconden. Ook Timo Kielich probeert de sprong te maken.

16:15

Nog 36 km

De Pestel én Bonnet bij De Bondt

We hebben voorin nu drie leiders. Dries De Bondt heeft het gezelschap gekregen van Sander De Pestel en in tweede instantie van Thomas Bonnet. Het trio heeft intussen een halve minuut voorsprong op wat overblijft van het peloton. Daar gaat voorlopig het slot op de deur.

16:05

nog 41 km

Aanval Dries De Bondt

We naderen de finale. Met nog 41 km te gaan kiest Dries De Bondt voor de aanval. Sander De Pestel reageert, daarachter stoppen de ploegmaats van De Bondt netjes af. 

15:45

Nog 53 km

Alpecin-Deceuninck goed vertegenwoordigd voorin

Dries De Bondt maakt tempo voorin. Met Gianni Vermeersch, Quinten Hermans, Sam Gaze en Timo Kielich is Alpecin-Deceuninck bijzonder vertegenwoordigd. Maar er komen nog een pak renners in aanmerking voor de zege vandaag.

15:20

Nog 75 km

Tempo gaat de hoogte in

Het is nu volop koers voorin. Drie van de vier vluchters hebben nog steeds een handvol seconden voorsprong, maar worden dra ingerekend door een eerste groep van tien renenrs. Daarbij vooral veel pionnen van Total Energies en Alpecin-Deceuninck. Ook Lotto Dstny en Sport Vlaanderen-Baloise hebben een mannetje mee.

14:55

Nog 90 km

Algemene hergroepering op komst

Er zit voorin een algemene hergroepering aan te komen. de vier vroege vluchters houden nog even stand, maar het achtervolgend trio is opnieuw ingerekend door de voorwacht van het peloton. Intussen kent Frederik Frison (Lotto Dstny) pech. Hij moet achtervolgen na een lekke band. De renners passeren voor de tweede keer op de Opstalpolder.

14:45

nog 95 km

Drie achtervolgers op leiderskwartet

Bij de mannen zien de vier leiders intussen hun voorsprong krimpen als sneeuw voor de zon. Eerste achtervolgers momenteel zijn Quinten Hermans (Alpecin-Deceuninck), Tom Van Asbroeck (Israël-Premier Tech) en Emilien Jeannière (Total Energies). Zij volgen op 20 seconden van het kwartet.

14:00

finish

Marthe Truyen wint sprint met vier

In de laatste drie kilometer werd Britt Knaven nog teruggepakt. Finaal sprintten vier meisjes voor de winst en daarin haalde Marthe Truyen het nipt van Franziska Koch, Audrey Cordon Ragot en Marthe Goossens.

13:45

Nog 5 km

Knaven maakt indruk

Met nog amper vijf kilometer voor de boeg heeft Britt Knaven 23 seconden voorsprong. Is Knaven, ook een goede tijdrijdster, op weg naar winst? Het ziet er in elk geval goed uit. De acht achtervolgers bijten voorlopig hun tanden stuk op de Belgsiche.

13:40

nog 14 km

Solo Britt Knaven

Een paar kilometer geleden ontsnapte Britt Knaven (dochter van ex-prof Servaas) uit de kopgroep van negen. Ze bokste vijfiten seconden bijeen. Bij de achtervolgsters moeten de dames van Fenix-Deceuninck nu de handen uit de mouwen steken om de renster van AG Soudal Quick-Step binnen het vizier te houden.

13:35

15 km

De negen namen

Een van deze negen gaat de eerste editie van de Antwerp Port Epic winnen: Marthe Truyen, Evy Kuijpers, Marian Martins, Manon Bakker, Franziska Koch, Audrey Cordon Ragot, Marthe Goossens, Maud Rijnbeek en Britt Knaven. Fenix-Deceuninck heeft drie rensters aan boord, Bij AG Soudal Quick-Step zijn ze met hun drietjes.

 

13:25

Nog 153 km

De vier leiders bij de mannen in beeld

Jacob Scott (Bolton), Kane Richards (ARA Skip) en de Coloquick-ploegmaats Frederik Muff en Bjorn Frederik Sørensen. Ze hebben intussen een bonus van 3'20"

13:10

nog 31 km

Vrouwen in volle finale

De uitgebreide kopgroep van 25-30 rensters. is intussen flink uitgedund. Onder impuls van Fenix-Deceuninck en AG Soudal Quick-Step trekken de finale in met negen vrouwen, waaronder onder meer drie pionnen van Fenix-Deceuninck: Marthe Truyen, Elodie Kupijers en Maria Martins, Verder noteren we ook de namen van Franziska Koch, Marthe Goossens, Adrey Cordon Ragot en Maud Rijnbeek. Ally Wolloston viel zonet letterlijk weg na een val.

13:00

nog 167 km

Vier leiders bij de mannen

Een kopgroep van vier heeft zich afgezonderd van het peloton. Het betreft Jacob Scott (Bolton), Kane Richards (ARA Skip) en de Coloquick-ploegmaats Frederik Muff en Bjorn Frederik Sørensen.

12:00

nog 192 km

Ook de mannen zijn gestart

Intussen zijn ook de mannen van start gegaan. Op de foto Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck). De wereldkampioen gravel is een van de topfavorieten vandaag.

12:00

nog 75 km

Kopgroep van ruim 30 vrouwen

Een kopgroep van zowat 30 vrouwen in de Antwerp Port Epic Ladies. Daarachter ligt zowat alles in stukken en brokken uiteen. Het wordt een slopende wedstrijd, dat is zeker.

11:15

km 105

Team DSM voert peloton aan

De vrouwen zijn inmiddels op de eerste offroadstroken beland. Team DSM leidt het peloton, terwijl achteraan al een aantal vrouwen in moeilijkheden komen.

11:00

122 km

Vrouwen zijn onderweg

De officieuze start is een poos geleden gegeven. 

10:20

122,51 km

We maken ons op voor de start

De vrouwen van Team DSM poseren nog even voor onze fotograaf. Ook de andere dames rijden nu richting de start op het Schengenplein. Binnen een paar minuten gaan w

09:40

Ploegvoorstelling vrouwen volop bezig

De dames worden aan het publiek voorgesteld. Op de foto herkent u de vrouwen van het Lotto-Dstny team.

09:00

Voor het eerst Antwerp Port Epic Ladies

Voor het eerst in de geschiedenis van de Antwerp Port Epic is er ook een vrouweneditie. Zij starten om 10u30 en uiteraard voorzien we jullie hier van de nodige updates uit de wedstrijd. Intussen is in het Havenhuis de 'drivers briefing' aan de gang. Safety First!

08:30

Antwerp Port Epic 2023 Live

Er heerst een gezellige drukte rond het Antwerpse Havenhuis. Organisatoren, ploegen en fans maken zich op voor de zesde editie van de Antwerp Port Epic. Hier beleeft u de wedstrijd vanop de eerste rij!