93e Editie merksem (be) UCI zondag 2 september 2018

Stroboerenmarkt

Traditioneel vindt er op de dag van Schaal Sels ook een feestmarkt plaats in de aankomstzone op de Bredabaan. De combinatie van de wielerwedstrijd en de markt zorgt ervoor dat het elk jaar over de koppen lopen is op "de langste winkelstraat van Vlaanderen". Dat was ook voor de edities 2015 en 2016 niet anders, zo bewijst bovenstaande foto.

In 2015 werd de feestmarkt omgedoopt tot Stroboerenmarkt, verwijzend naar de bijnaam van Merksem. Een stropiramide, strohoeden en boerenzakdoeken namen de bezoekers volledig mee in de Stroboerensfeer. De lokale handelaars kwamen met een stand buiten en werden aangevuld met plaatselijke verenigingen en niet-concurrentiële externe marktkramers. Voor de kinderen waren er onder meer springkastelen, schminksters en ballonnenclowns aanwezig, ouders konden gezellig langs de kraampjes kuieren of iets drinken op één van de verschillende terrassen. Dit concept zal ook de komende jaren onaangeroerd blijven.

Voor deze editie streven we alvast naar nog meer publieke belangstelling en een nog kwaliteitsvollere markt. Denkt u dat u als handelaar, marktkramer, vereniging,... hiertoe kan bijdragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het telefoonnummer of e-mailadres dat u vindt op onze contactpagina

close