UCI Europe Tour Antwerp Port Epic (BE) zondag 19 mei 2024

  • Schaal Sels Merksem is kolfje naar de hand van Timothy Dupont

    Schaal Sels Merksem is kolfje naar de hand van Timothy Dupont

    27/08/2018

    Timothy Dupont heeft op zondag 26 augustus 2018 de 93e editie van Schaal Sels Merksem gewonnen. De renner van Wanty-Groupe Gobert haalde het in een massasprint voor zijn teamgenoot Alfdan De Decker. Christophe Noppe werd derde. Het werd meteen de eerste zege van het seizoen voor de dertigjarige spurter.

    » lees meer

  • Karakterkoersen.be, een verzameling van koersen met karakter!

    Karakterkoersen.be, een verzameling van koersen met karakter!

    10/08/2018

    In 2018 zal de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem vzw instaan voor de organisatie van vier wielerevenementen in Antwerpen, de Haven van Antwerpen, de Polder en Merksem. Om aan te tonen dat deze vier wedstrijden door dezelfde organisator ingericht worden, werd een overkoepelende naam bedacht: karakterkoersen.be.

    » lees meer

  • Laureaten Fotowedstrijd 2017

    Laureaten Fotowedstrijd 2017

    14/11/2017

    Op woensdag 8 november werden in het Districtshuis in Merksem de laureaten van de fotowedstrijd "Schaal Sels 2017" bekendgemaakt. In elk van de drie categorieën vielen drie winnaars in de prijzen; de Koninklijke Fotoclub Merksem reikte nog een extra juryprijs uit.

    » lees meer

  • Van der Hoorn houdt Van Aert van tweede zege op rij

    Van der Hoorn houdt Van Aert van tweede zege op rij

    29/08/2017

    Taco van der Hoorn heeft de 92ste editie van Schaal Sels op zijn naam geschreven. De 23-jarige Nederlander spurtte na een zware wedstrijd sneller dan medevluchter Wout van Aert. Tim Merlier nam vlak daarachter de maat van zijn twee metgezellen voor de derde plaats.

    » lees meer

  • Van Dingen en De Bock worden Belgisch Kampioen in Stabroek

    Van Dingen en De Bock worden Belgisch Kampioen in Stabroek

    14/08/2017

    Op zondag 13 augustus vond het Belgisch Kampioenschap voor Elite zonder Contract en Beloften plaats. Tijdens beide wedstrijden tekende zich al snel een kopgroep af waaruit later de winnaar zou komen: Stijn De Bock bij de Elite z/C en Jordi Van Dingenen bij de Beloften. 

    » lees meer

  • Op zoek naar de oorsprong van Schaal Sels

    Op zoek naar de oorsprong van Schaal Sels

    26/01/2017

    Begin 2017 verscheen het boek "De geschiedenis van Schaal Sels". Daarin gingen Marc Bungeneers en twee mede-auteurs op zoek naar de geschiedenis achter Jacques-Charles Sels en de Antwerpse semiklassieker. Een absolute must-have voor iedereen die van de Vlaamse wielersport houdt.

    » lees meer

close