Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 25 augustus 2024


Antwerp Port Epic 2024


Fase per fase

17:00

Finish

Alexander Kristoff wint

Alexander Kristoff wint de Antwerp Port Epic editie 2024 in de sprint. De Fransman Emilien Jeanniere (Total Energies) wordt tweede, terwijl Oded Kogut (Israël - Premier Tech)

17:00

1 km

Dan toch een sprint!

Hollmann teruggepakt. We gaan sprinten met een gedecimeerd peloton.

16:55

5 km

Hollmann rijdt weer wat weg

25 achtervolgers, maar ze komen voorlopig geen meter dichter op de verbazend sterke Juri Hollmann. Sowieso een indrukwekkende prestatie van de Duitser van Alpecin-Deceuninck.

16:40

Nog 14 km

Hollmann nog even solo

Juri Hollmann (Alpecin-Deceuninck) weigert te capituleren en houdt nog even vol. Daarachter zijn de vijf ingelopen en heeft zich een uitgebreide achtervolgende groep gevormd. Opvallend: daar zit niemand meer bij van Alpecin-Deceuninck. We zitten op de Blokweg, de laatste onverharde strook van de dag.

16:30

Opgave Gianni Vermeersch

Opgave Gianni Vermeersch... De voormalige winnaar van de Antwerp Port Epic was een van de slachtoffers van de val in het peloton zo'n 10 kilometer geleden.

16:25

Nog 27 km

Vijf sterke tegenaanvallers

Mede door een val in het peloton en een tempoversnelling van een sterke Arnaud De Lie, hebben zich vijf renners losgwerkt uit het peloton. En niet de eerste de beste: Arnaud De Lie zelf, Pascal Eenkhoorn, Sandy Dujardin, Biniam Girmay en Pim Ronhaar. Die volgen nu op 10 seconden van het leidersduo Hollmann - Côté.

16:00

Nog 45 km

Twee nieuwe leiders

Twee renners zijn ontsnapt uit het peloton: Juri Hollmann (Alpecin-Deceuninck) en Pier-André Côté (Israel-Premier Tech Academy). De voorsprong bedraagt om en bij de halve minuut.

15:50

Nog 50 km

Gedecimeerd peloton

De vluchters zijn teruggepakt en het peloton is intussen ferm gedecimeerd tot pakweg 40-50 renners. De offroadstroken volgen elkaar nu snel op.

15:15

nog 80 km

Drie Denen voorop bij de mannen

Ook de mannenwedstrijd is intussen een eind gevorderd. Met nog 80 km te gaan, rijden drie Denen voorop: Arnt Alexander Hansen (Airtox-Carl Ras), Bech Aksel Skot-Hansen (Colquick) en Nicklas Pedersen (TDT-Unibet). Hun voorsprong bedraagt amper een handvol seconden op de voorwacht van het peloton.

14:25

Lara Gillespie wint Antwerp Port Epic Ladies

Het is de Ierse Lara Gillespie van het UAE team die de sprint naar haar hand zet! Zoë Backstedt wordt tweede en ook Babette van der Wolf mag als derde mee op het podium.

14:20

Finale dames met tiental

Zoë Backstedt is intussen teruggepakt. Met nog vier kkilometer te gaan is er nu een kopgroep van tien renster met daarbij onder meer Venturelli, Sanne Cant, Zoë Backstedt, Schweinberger en Fiorin.

13:40

Nog 28 km

Aanval Zoƫ Backstedt!

Bij de Ladies-editie zijn de twee vroege vluchters teruggepakt, waarna Zoë Backstedt in de aanval trekt. De renster van het Canyon-SRAM team bouwt in een mum van tijd een voorsprong van een halve minuut uit. In het peloton zijn het momenteel Fenix-Deceuninck en Ceratizit-WNT die de krachten proberen te bundelen in de achtervolging. 

13:10

Luca Dressler eenzame koploper bij de mannen

Ook de mannen zijn intussen gestart. En we hebben momenteel één vroege vluchter: Luc Dressler van het Duitse Lotto Kern - Haus PSD Bank.

12:20

Nog 80 km

Twee koplopers bij de vrouwen

Veel schermutselingen in de beginfase, zelfs al wat uitdunning op de eerste offroadstroken, maar echte afscheiding kwam er pas na vijftig kilometer wedstrijd. Mieke Dockx (Lotto Dstny Ladies) en Nora Jencusova (Bepink-Bongioanni) rijden met zijn tweeën een eind voor het peloton uit.

12:15

12u15

Ploegvoorstelling mannen

De ploegvoorstelling van de mannen is intussen in volle gang.

10:45

live beelden van start tot finish

En de 145 deelneemsters zijn vertrokken voor een trip van 140 kilometer door de polders. Zoals u intussen weet voorzien we u van start tot finish met livebeelden op deze website.

10:25

10u25

Bijna van start

Focus! De vrouwen maken zich op vor de start van hun Antwerp Port Epic. U herkent op de foto meervoudig veldritkampioene Sanne Cant. Vorig jaar kroonde haar ploeggenote Marthe Truyen zich tot winnares. Zoals u hierboven ziet, kan u de wedstrijd overigens live volgen van start tot finish. Geniet ervan!

10:00

10u00

Vrouwenteams worden voorgesteld

Terwijl in het Havengebouw de teambriefing in volle gang is, worden iets verderop de damesteams voorgesteld. Binnen een half uurtje gaan de vrouwen van start.

08:30

Goedemorgen van uit Antwerpen

Een zalig Pinksteren gewenst aan iedereen. HIer kan u vandaag de Antwerp Port Epic voor zowel mannen als vrouwen live volgen. De vrouwen beginnen er straks om 10u30 aan.