Belgian cycling Schaal Sels Merksem (BE) zondag 25 augustus 2024

 • Stier van Stavanger wint Antwerp Port Epic 2024

  Stier van Stavanger wint Antwerp Port Epic 2024

  19/05/2024

  Alweer een grote naam op de erelijst van de Antwerp Port Epic. Dit keer is het Alexander Kristoff die het podium topt. De sterke Noor klopte in de sprint van een gedecimeerd peloton de Fransman Emilien Jeannière en de onbekende Israëlier Oded Kogut. Topfavoriet Arnaud De Lie moest vrede nemen met de vierde plek. 

  » lees meer

 • Ierse Lara Gillespie wint 2de editie Antwerp Port Epic Ladies

  Ierse Lara Gillespie wint 2de editie Antwerp Port Epic Ladies

  19/05/2024

  Lara Gillespie heeft ietwat verrassend de 2de editie van de Antwerp Port Epic Ladies op haar naam geschreven. De 23-jarige Ierse, uitkomend voor het UAE development team, klopte negen medevluchters in de sprint. Zoë Backstedt en Babette van der Wolff werden tweede en derde, Sanne Cant was de beste Belgische.

  » lees meer

 • Pleiade van kampioenen in Antwerp Port Epic '24

  Pleiade van kampioenen in Antwerp Port Epic '24

  06/05/2024

  Parijs-Roubaix meets Strade Bianche, een deelnemersveld dat een mix vormt tussen veldrijders, gravelbikers en wegrenners: jaar na jaar maakt de Antwerp Port Epic die ambitie waar. In 2024 presenteert de Slag om de Polders opnieuw een startveld om duimen en vingers van af te likken. Uitkijken naar zondag 19 mei.

  » lees meer

 • Vermeltfoort sneller dan Van der Poel in Sluitingsprijs

  Vermeltfoort sneller dan Van der Poel in Sluitingsprijs

  17/10/2023

  Coen Vermeltfoort heeft de Sluitingsprijs Putte-Kapellen gewonnen. De aalvlugge Nederlander bekroonde hiermee het overwicht van Volkerwessels Cycling Team in een kopgroep van veertien. De afscheidnemende David van der Poel en Jordan Habets mochten mee op het podium. 

  » lees meer

 • Lionel Taminiaux blijft ploeggenoten voor in Schaal Sels

  Lionel Taminiaux blijft ploeggenoten voor in Schaal Sels

  27/08/2023

  Lionel Taminiaux heeft de Schaal Sels op zijn naam geschreven. De Waal van Alpecin-Deceuninck ontsnapte in de slotkilometers nog uit een kopgroep van zes en bleef nipt zijn ploegmaat David van der Poel voor. De Nieuw-Zeelander George Jackson maakte het podium compleet.

  » lees meer

 • Lotte Kopecky wint voor het eerst in regenboogtrui

  Lotte Kopecky wint voor het eerst in regenboogtrui

  27/08/2023

  Lotte Kopecky heeft haar regenboogtrui alle eer aangedaan in Merksem. De Schaal Sels Ladies werd haar allereerste wedstrijd in de regenboogkleuren op Belgische bodem, en die kon de Asseneedse ook meteen winnen. We kregen overigens een internationaal podium.

  » lees meer

 • Schaal Sels Merksem '23: Een blik op de deelnemerslijst

  Schaal Sels Merksem '23: Een blik op de deelnemerslijst

  24/08/2023

  Lotte Kopecky topt zondag de deelnemerslijst in het vrouwencriterium. Bij de mannen is voormalig Belgisch kampioen Dries De Bondt dé publiekstrekker. Hij won eerder al de Antwerp Port Epic en gaat - na eerdere winst in Antwerp Port Epic - op zoek naar de dubbel in onze Karakterkoersen. Een blik op de rest van het deelnemersveld.

  » lees meer

 • Wereldkampioene Lotte Kopecky komt naar Merksem!

  Wereldkampioene Lotte Kopecky komt naar Merksem!

  19/08/2023

  De organisatoren van de Schaal Sels pakken uit met een stunt van formaat. Op zondag 27 augustus showt Lotte Kopecky, kersvers wereldkampioene op de weg, haar fraaie regenboogtrui voor het eerst op Belgische bodem in Merksem. De Antwerpse superkampioene treedt op en rond de Bredabaan bovendien aan voor eigen volk. “Dat maakt het allemaal dubbel leuk.”

  » lees meer

 • Dries De Bondt topt volledig podium Alpecin-Deceuninck

  Dries De Bondt topt volledig podium Alpecin-Deceuninck

  23/05/2023

  Voormalig Belgisch kampioen Dries De Bondt heeft de Antwerp Port Epic 2023 gewonnen. De Oost-Vlaming rondde zo het overwicht van zijn team Alpecin-Deceuninck af. De Bondt snelde op acht kilometer van de aankomst weg uit een kopgroep van zes met daarbij ploegmaats Quinten Hermans en Timo Kielich. Die stopten vakkundig af en sprintten naar plaatsen twee en drie. 

  » lees meer